La ce este totusi bun acest CoronaVirus?

Covid19 sau mai bine spus Covert Virus Infection Destruction 2019 este foarte util daca doresti sa bagi lumea de buna voie in case. Pentru siguranta lor, desigur.
Dar de ce ai vrea sa faci asa ceva?! Pentru ca trebuie!
Daca esti la conducerea unui sistem financiar in prag de colaps atunci o astfel de situatie te avantajeaza foarte mult.

SUA au reusit performanta de a se indatora atat de mult incat datoria lor a depasit propriul PIB. Nu este singura tara in aceasta situatie. Mai sunt si alte tari precum Italia sau Japonia.
Acesata situatie face ca practic aceasta datorie sa nu mai poata fi platita in nici un mod.
In disperare de cauza FED-ul american a tiparit in permanenta bani pt a mentine platile datorate in ternenele contractuale evitand in acest fel provocarea falimentului intregului sistem financiar mndial.
Tiparirea de bani, sau cum ii zic ei QE (quantitative easing) nu ramane insa fara urmari. In timp acest lucru conduce la inflatie iar daca se exagereaza cu tiparirea artificiala de bani va creea la un moment dat o hiper-inflatie.

Inflatia sau cresterea periodica a pretului la o gama generala de produse este datorata cvasi-exclusiv tipariri in exces de bani. Acest lucru il fac toate bancile centrale ale lumii, inclusiv BNR-ul din Romania.
In principiu inflatia apare atunci cand o cantitate din ce in ce mai mare de bani apare in economie dar bunurile si serviciile raman cam in acceasi cantitate. Pur si simplu o cantitate mai mare de bani se disperseaza pe acceasi cantitate de bunuri si servicii.


Avand in vedere ca proiectarea actualului sistem monetar este unul de tip Ponzi, bazat pe o crestere infinita, in cele din urma aceasta va duce la o hiperinflatie adica de o devalorizare masiva a monedelor nationale. In esenta se va ajunge ca cu 100.000 euro sa iti iei o sticla de Cola.

In experimentul efectuat in 2012 pe o tara mica dar cu probleme datornice semnificative, Grecia, sa testat capacitatea de reactie a populatie in momentul implementarii masurilor de inchidere a bancilor si de limitare a retragerilor monetare de la bancomate.

Rezultatul a fost o rascoala a populatiei prin mitinguri si prin incendierea catorva sucursale de banci. Mai pe scurt: oamenii nu au vrut sa stea cuminti in case si sa astepte de la guvernanti rezolvarea unei probleme altfel imposibil de rezolvat.

Minune insa, criza greaca a fost "rezolvata". Cum?! Pai in singurul mod in care poate fi rezolvata o astfel de situatie in cazul schemelor Ponzi: prin tiparire artificiala de bani pt a stinge datoria curenta si creand o alta cu o alta scadenta. S-a ajuns chiar la dobanzi negative, adica dai inapoi mai putini bani decat ai imprumutat. Asta da... Minune!!!

O astfel de inversiune economica nu tine insa la nesfarsit din motivul ca este... imposibil. Poti doar sa prelungesti agonia, dar vine insa sigur un moment in care nu mai poti face nimic.
De fapt nu chiar mai nimic daca iti sare in ajutor o "chestie", un ceva "deosebit", un... coronavirus de exemplu.

Pentru a evita insa problema hiper-inflatiei si a blocarii platilor datoriilor nationale care ar fi condus la revolte si revolutii de mari proportii, conducerea finantelor mondiale a incercat absolut tot ce le-a stat in putinta: reducerea pana la 0 (sau sub 0 in anumite cazuri) a dobanzilor, manipularea cantitatii de petrol produsa reducand in acelasi timp pretul acestuia, initierea de razboaie de tip ISIS si chiar incercarea de a lansa un razboi mondial prin folosirea Coreei de Nord ca vector initiator. Un razboi de amploare este foarte util intrucat poate rebuta sistemul financiar a.i. acesta sa o ia de la capat oferind conducerii mondiale inca 70 de ani de propagare a schemei financiare.
Din anumite motive pe care nu le detaliez aici acest lucru nu sa produs (Rusia, China opunandu-se).
Si totusi; pentru a rebuta sistemul financiar ai nevoie de o criza, insa o criza controlabila. Aici intervine perfect Coronavirusul.

Fortand oamenii sa stea in case de buna-voie si firmele inchise se obtin cateva rezultate foarte importante: se incetineste cheltuiala de bani evitand inflatia si apoi hiper-inflatia, se incetineste viteza de rotatie a banilor in economie pt ca acestia stau linistiti in banci din lipsa activitatii economice nu se mai misca si se suspenda (amana) plata datoriilor nationale. Obtii deci o rebutare controlata a sistemului financiar.

Se poate acum instala un model financiar complet digital care va elimina cash-ul din economie si se obtine astfel controlul total al populatiei.
Cand aceste lucruri se vor consfintii Coronavirusul va disparea, la fel ca problema Greciei de acum cativa ani... ca prin minune.

Acest mers al lucrurilor este inevitabil, populatia desi reactineaza (primitiv), nu are sanse reale de a se impotrivi sau de a schimba ceva.
Nici nu are cum. Atat timp cat coeficientul de inteligenta mediu al populatiei este in jur de 100, acesta nu are cum sa creeze metode de rezistenta cu adevarat eficiente meritandu-si pe buna dreptate statutul de OI !


Comments