Ce ne tine pe loc? De ce nu ne putem elibera? De ce umanitatea este exploatata milenar de o mana de oameni?
1. Prostia este prima pe lista pacatelor libertatii si trebuie considerata pacatul principal in societate si istorie. Este pacat ca prostia nu e dureroasa. Nu mai poate fi vorba doar de ignoranta intr-o societate care creste considerabil in stupiditate. Aici se incadreaza si cei care isi urmeaza drumul tinand cont de absolut tot ce li se spune. Mijloacele de informare promoveaza o prostie cultivata ca atitudine, care nu este doar acceptata ci si laudabila (docilitatea este considerata o virtute de catre sistemul ticalosit). Oamenii trebuie sa invete sa vada prin ‘trucuri’ si nu-si pot permite sa fie atinsi de prostie si manipulare.
“Cel mai bun argument împotriva democraţiei este o discuţie de 5 minute cu un votant obişnuit” – Winston Churchill
2. Vanitatea – sistemul te maguleste sa muncesti peste masura si sa consumi pentru fericire si normalitate, traduse eventual ca si apartenenta la grup. Aceasta greseala este la egalitate cu prostia prin modul in care sunt pastrati banii in circulatie in zilele noastre. Natura fiecaruia impune un anumit sentiment de superioritate indiferent daca acesta este justificat sau nu.
3. Asimilarea – Este greseala de a te conforma opiniei si dogmei pe care initial nu o accepti. Aceptarea acestui compromis inseamna asimilarea ta in masa de carne inerta, transformarea si schimbarea ta in ceva care urasti si dispretuiesti ; paradoxal oamenii se asimileaza inconstient pentru a fi acceptati exact de acei oameni pe care-i urasc si dispretuiesc.
Sistemul de asimilare porneste din copilarie, din gradinitele si cresele devenite peste noapte obligatorii, scoala (indoctrinare), religie (indobitocire) – practic impunerea unei scari de valori false. O copilarie sintetica va atrage automat o viata sintetica. Totodata mental vei fi dezarmat, vei fi orbit – sistemul iti va sterge orice urma de bun simt care te-ar mai putea slava.
4. Autoamagirea este un alt pacat important. Mondial “idealul” suna cam asa: o munca bine platita si iluzia ca o vom duce mai bine, salariu mai mare, loc de munca mai bun = fericire. Am devenit sclavii unor iluzii si mai grav, este ca si atunci cand le vedem ne facem ca nu observam. Frumoasa viata pe care o ducem: tragem ca hamalii sa platin niste impozite si taxe puse de niste degenerati, facem si doi, trei copii pentru diversificare si la batranete asteptam sa murim cu gandul ca ce rahat mare am realizat. Am fost prinsi de mitul carierei si a reusitei in viata. Dependenta fata de sistem prin intermediul ratelor la banci este firul care ne tine in lesa.
5. Conformismul – evident, din punct de vedere social. Vulgul intotdeauna va judeca ideile noi prin prisma omului care le-a emis si nu a logicii sau a eticii. Oamenii imita si se compara intre ei ; oamenii doar au senzatia ca gandesc. Iti dai seama cum se nasc alegerile si deciziile lor de fapt, cum pot fi influentate. Foarte putini gandesc cu adevarat. Prostii urmeaza ‘turma’, lasand o entitate impersonala (statul, corporatia, scoala, corectitudinea politica) sa dicteze. Cheia este sa fii propriul Stapan si sa nu te lasi inrobit de “nascocirile” majoritatii care defapt sunt atent implantate de catre o elita.
“Scepticismul este primul pas spre adevăr” – Denis Diderot
6. Lipsa de perspectiva poate aduce multa suferinta pentru un om. Invata sa diferentiezi adevaratele dorinte de influentele societatii (trenduri). Niciodata nu trebuie sa pierzi din vedere cine esti, ce ai devenit. Noi facem istoria acum, in fiecare zi. Pastreaza intotdeauna in minte o ampla imagine istorica si sociala, raporteaza-te atat la tine cat si la grup, societate. Traieste in prezent, dar nu scapa din vedere viitorul.
7. Religia contra Spiritualitatii – fii constient ca religia este doar o metoda de indoctrinare fortata a lumii, este primul pas catre globalizare – impunerea unei religii (dogme) cu de-a sila. Odata dogma insuflata oamenii gandesc la fel, deci vor actiona la fel, se vor supune aceluiasi stapan si set de reguli pe care culmea stapanii niciodata nu le vor respecta. In plina epoca crestina regii aveau in mod oficial curtezane si concubine. Crestinismul a nascut robul din evul mediu, taranul incult asuprit de feudali. Actualmente taranul s-a transformat in pinguin care sacrifica prezentul pentru eternul maine.
8. Egoul impus – Trebui sa incepem sa oprim imitatia ce are loc zilnic in viata noastra, sa ne scuturam de influente si conditionari impuse de societate ca sa putem gandii liber ! Egoul nu este ratiune, este ratiune deformata, limitata, impusa – ca si mecanism de gandire valideaza doar informatiile benefice individului sau grupului din care face parte, informatiile contrare sunt ignorate sau chiar considerate false. Ego-ul este un cenzor al mintii si al deciziilor.
Egoul este cel mai comun element indivizilor dintr-o anumita societate. Egoul este o conditionare, un algoritm implantat sub care mintea este dresata sa functioneze (stramb, evident) dupa cum vor unii (regii, comunistii, capitalistii, preotii, corporatistii etc).
“Toate partidele fără excepţie sunt forme de absolutism când caută puterea”- Pierre-Joseph Proudhon
9. Lipsa de estetica – Estetica este ceva personal, subiectiv, reflecta propriul caracter, dar exista si sensuri universal-valabile ale placutului si frumosului care nu pot fi negate. Actualmente suntem inundati de kitch, de prost gust, de bumbastic si de socant de dragul socului… prin propagarea uratului asistam la o inversare a scarii de valori – manipulare.
10. Moartea – Guvernele cheltuiesc miliarde de dolari pe secunda pe razboaie, pe drumuri, pe poduri si borduri – dar niciun cent pe o tehnologie de prelungire a vietii. Am fost indobitociti de religie si sistem sa credem ca o fiinta complexa precum omul este normal sa moara. Principala cauza a coruptiei este imbatranirea, multi actioneaza in virtutea “o viata am”…
Oamenii nu isi permit luxul verticalitatii atunci cand corpurilel lor se degradeaza – nu vei fii tanar pentru totdeauna. Evolutia spirituala? La ce bun sute de renincarnari daca memoria iti este resetata defiecare data? Care ar fi scopul decat controlul tau, o tot iei defiecare data de la zero sa te joci de-a sclavu’, Sisif, Oburus, sarpele care isi inghite coada. S-a ajuns sa iti pierzi 27 de ani in scoli doar ca sa poti profesa o meserie. Populatia este intr-o crestere continua – de unde tot vin sufletele astea? Crezi ca toti oamenii au suflet / spirit?
“Cum se face că ştim atât de puţin, deşi avem la dispoziţie atăt de multă informaţie?” – Noam Chomsky
Eu, ca si altii, nu scriem neaparat pentru desteptarea maselor care prin excelenta nu citesc mai nimic, ci pentru cei care vor sa devina puternici sau sunt deja.
Comments
Post a Comment