Situatia Geo-Politica

Schimbarile prin care trece planeta in chiar aceste momente sunt de un dramatism extrem. Razboaiele din spatele scenei au ajuns la paroxism. Trei dintre cei mai mari producatori mondiali de petrol Canada, Rusia si Qatar au semnat un acord de tranzactionare in moneda chineza yuan. China si-a anuntat intentia de a deveni clientul numarul unu al acestei aliante si este probabil si cauza alegerii monedei chineze ca baza de schimb.
Implicatiile acestui fapt sunt de proportii uriase pentru economia bazata pe dolari de acum si se transforma in faptul ca din acest moment, cu o precizie matematica, putem spune ca petrodolarul este eliminat. Se va pune capat astfel hegemoniei americane mondiale si se va inlocui cu o alta, insa de o natura preponderent mercantil - multipolara care va disipa mai bine bogatia planetara.
In urma acestor schimbari geo-politice masive in Anglia mai multi politicieni discuta inlocuirea emiterii private de moneda a dinastiei Rotschild, aspect care dureaza de circa 300 de ani. Pe 20 Noiembrie, pentru prima oara in 170 de ani parlamentul britanic va lua in discutie acest aspect. Parlamentul japonez ia in calcul si el aceasta posibilitate.

Exista indicatii ca guvernul USA este in acest moment in plina criza. Transferul de putere actual nu se va face insa lin. Structura de conducere a USA nu-si vor ceda pur si simplu puterea. De cateva saptamani Pentagonul si-a avertizat trupele stationate in diverse tari sa limiteze la strictul necesar iesirile in afara bazelor militare si sa nu intre in discutii sau intalniri cu femei sau fete de origine rusa sau chineza. Acest fapt este de natura a face ca secrete militare de ultim moment sa nu se scurga la inamic. Un alt aspect care merita mentionat consta in faptul ca CNN si-a inchis si el operatiunile in Rusia. Aceste fapte sunt actiuni de ultim moment inaintea inceperii unui razboi. Un razboi de proportii care pare acum aproape inevitabil.
Rusii au inceput o ofensiva masiva de recuperare a regiunilor cu etnici majoritari rusi in Ucraina precum si a regiunilor bogate in gaze naturale din Marea Azov.
Puse cu spatele la zid USA sunt probabil constiente ca nu sunt in situatia de a castiga un razboi cu Rusia si China in acest moment si datorita faptului ca nici un aliat NATO si nici Japonia nu accepta un plan care pare a fi mai mult o tentativa de sinucidere. Mai mult ca sigur USA vor continua singure in tentativa lor de a ramane prim jucatorul mondial. Asta daca nu intervin anumite forte din interiorul USA care printr-o lovitura de stat sa elimine guvernul corporatist american si sa-l inlocuiasca cu unul mai adaptabil noi situatii mondiale eliminand astfel inceputul unui razboi masiv, posibil chiar nuclear.
In Coreea de Nord agentii americani secreti au ajutat la mentinerea puterii de catre Kin Jong Un si au prevenit o tentativa de preluare a puterii de catre un grup apropiat Chinei. In schimb Coreea de Nord ia eliberat si pe ultimii doi prizonieri americani.

Fortele sunt deci aliniate, scena este pregatita, actorii sunt in mare parte la locurile lor, piesa poate sa inceapa. Cand ? Avand in vedere ca timpul se scurge in defavoarea Americii, ostilitatile vor incepe probabil foarte curand dupa evacuarea si inchiderea ambasadei USA din Rusia si China si imediat dupa ce vor anunta sistarea legaturilor bancare, comerciale si diplomatice cu acestia.

Comments