Rosia Montana: cum putem castiga razboiul, nu doar batalia

Impotriva cui luptam?

Am vazut niste oameni care aveau bannere cu “Jos Capitalismul” si “Jos Corporatiile”.
Cred ca primul lucru care ar trebui pus la punct este sa determinam foarte bine impotriva cui luptam.
Pentru ca nu luptam importriva capitalismului. Daca traiam intr-o tara capitalista, in care proprietatea privata e sfanta si omul are libertatea de a-si urmari fericirea, nea Vasilica din satul X poate deveni J.R. Ewing daca da de petrol in fundul curtii.
In Romania, vine statul si ii ia cu forta pamantul lui Vasilica dupa care da drepturile de exploatare cui da spaga cea mai mare. Asta e comunism oricum ai lua-o. Pentru ca atata stiu comunistii, sa ia de la cei care au, cu scuza ca e pentru binele comun, e in interesul si pentru bunastarea natiunii.
Deci dragi concetateni, noi luptam aici impotriva comunistilor si securistilor care ne fura tara de sub fund, nu impotriva capitalismului.

Cum luptam?

Stiti zicala aia cu “nu-ti pune toate ouale intr-un singur cos”. E, in razboi e exact invers.
Cate 1000 de oameni iesiti in strada in 100 de orase diferite sunt irelevanti. Nu rezolva nimic.
100.000 de oameni adunati unde trebuie, in Bucuresti, la Guvern sau Parlament, e o chestie care nu se poate ignora. E o revolutie.



Mesaj unitar

Ma uitam pe pozele de pe facebook si fiecare cu ce-l durea. Unii cu mesaje in limba engleza, unii cu subtilitati intelectuale, altii cu poezii, altii cu tot felul de citate celebre.
Nu suntem copii. Daca vrem sa ne ia cineva in serios lasam prostiile la o parte, nu mergem sa dansam pinguinul ca bugetarii. Nu e nevoie de chestii subtile, inteligente, care sa demonstreze ca suntem mai destepti decat tampitii care conduc tara.
Nu, nu asta e scopul, sa aratam ca suntem mai destepti.
E nevoie de un slogan simplu si clar. E nevoie de obiective. “Neam saturat de voi” e o chestie destul de ok dar cred ca se poate si mai bine.

Lideri

Ma indoiesc ca o revolutie poate avea succes fara lideri. E nevoie de un lider.
Ma mira ca Miscarea Antitaxe nu a profitat de proteste pentru a se pozitiona mai bine ca singura miscare anti-sistem din Romania. La naiba, asta e revolutia pe care o asteptau.
Din pacate, Mihai Giurgea nu pare a avea fata de lider si nici carisma necesara.
Dar cine stie, poate chiar asta au nevoie sa vada oamenii, pe cineva care sa nu para prea lucrat, prea cizelat, prea politician.

Pentru ce luptam?

Daca lupti pentru mediu ai pierdut deja.
Daca scopul tau e sa-i convingi sa salveze natura si sa nu foloseasca cianuri, ai pierdut.
Mediul e o momeala aruncata la deruta. Tine minte ca lupti impotriva unor profesionisti care cu asta se ocupa, asta e slujba lor: sa-i prosteasca pe prosti.
Daca vor sa scada pensiile cu 5%, anunta o scadere de 30%. Dupa lupte seculare, lasa de la ei pana la 15% si saracii pensionari au impresia ca au castigat.
Exact asta se intampla si cu Rosia Montana, protejarea mediului e o diversiune menita sa-ti distraga atentia de la adevaratul razboi.
RMGC se pune intr-o pozitie in care orice s-ar intampla, castiga. Castiga la bursa, castiga despagubiri sau castiga din exploatare. Politicienii isi iau spaga, deci castiga si ei.
Tu crezi ca ai salvat natura, deci castigi si tu.
Ce frumos e, toata lumea castiga!
In afara de oamenii care traiesc in Romania, care pierd.

Sa taiem din radacina!

Noi romanii suntem cam prostuti.
Daca cineva ne baga mana in buzunar ne ascundem banii la chiloti. Daca ne cauta la chiloti ii bagam in sosete.
Pai ce facem aici, ne jucam? Cand iti baga cineva mana in buzunar, ii tai mana, frate!
Respingerea legii si demiterea lui Sova si a lui Ponta nu sunt solutii, sunt naivitati. Daca ceri asta, nu ai castigat nimic, ai pierdut.
Nici macar n-are sens sa mai iesi in strada, vezi ca e Vocea Romaniei in reluare. Ai pierdut deja!
In loc sa ceri salvarea naturii si demisia unui prost care e pus de prost acolo, ca oricum il controleaza altcineva, cerintele NORMALE ar trebui sa fie urmatoarele:
- demiterea Guvernului, Parlamentului, etc… a tuturor celor care au sustinut legea;
- urmarirea penala a tuturor celor implicati pentru subminarea economiei nationale si tradare de tara;
- reintroducerea pedepsei cu moartea pentru tradare si subminarea economiei nationale;
- schimbarea Constitutiei comuniste si a legilor facute sa-i protejeze pe hoti;
- mai vedem noi ce mai trebuie dupa ce scapam de ei.

Razboiul va fi castigat nu atunci cand va fi salvata natura ci atunci cand Victor Ponta va sta in genunchi, va pupa pamantul si ii va multumi lui Dumnezeu ca a scapat DOAR cu 450 ani de puscarie.

Si nu numai el. TOTI.

Comments