Unica solutie – o noua Revolutie, dar autentica

zidul berlinului
E bine sa traiesti intr-un cocon confortabil. Ne trezim dimineata, unii de ceasul de pe masuta, altii de cel biologic, mergem la serviciu pentru a ne cumpara dreptul de a trai. Castigam cat sa ne asiguram un confort minim si suntem confortabili. Reclamele ne spun cum sa ne bucuram de viata si cum putem fi fericiti, iar asta e tot ce conteaza.
Intre timp, se intampla lucruri. Nu sunt neaparat ascunse, dar cum naiba sa le vezi atat timp cat porti ochelari de cal ultimul racnet? Sistemul de valori e cu totul altul acum, iar loialitatea, patriotismul sunt total necunoscute noua, dupa ce banul a dat cu ratul in viata noastra si a eliminat concurenta. Ne informam numai de la televizor, unde gasim doar cateva puncte de vedere, straine de conceptul impartialitatii, si suntem indoctrinati ca adevaratele modele in viata sunt vedetele de carton, iar informatiile cu adevarat importante pot fi gasite in tabloide si buletine catastrofale.

Ce nu vedem?

Nu vedem dezmembrarea “statului national, suveran si independent, unitar si indivizibil”. O regionalizare ce va permite, mai tarziu, o fragmentare prin afilierea regiunilor la alte entitati cu mult mai puternice din punct de vedere economic din exterior. Sfere de influenta ce vor cioparti Romania din ratiuni economice, tintind resursele naturale existente. Un jaf ce a inceput imediat dupa caderea regimului comunist, ajutat din interior de catre politicienii urcati pe scaunul Puterii. Dezbracarea structurilor statale de orice urma de patriotism, indobitocirea si supravegherea populatiei pentru anihilarea oricarei urme de schimbare a mentalitatii. “Romania are nevoie si de strungari, tinichigii(…)”, a spus Basescu odata…
Vom trece granita in Transilvania cu pasaportul in mana si cu mainile peste ochi de rusine ca am dormit la fereastra, privind cum altii ne vor dicta regulile dupa care vom trai in tara ce a fost candva a noastra. Ne vom trezi subit si vom iesi in strada, atunci cand nu va mai conta. Renuntam la suveranitate, putin cate putin, si tindem catre o federalizare ce va inlocui actuala Uniune Europeana, caci SUA sunt modelul nostru, si iata-le economia, afundata in datorii si paralizata de comoditatea obezitatii.
Nu poporul, satul de comunism, a schimbat societatea romaneasca in decembrie ’89 ci Puterile deranjate de independenta financiara si economica pe care Ceausescu incerca sa le obtina. Urma sa devina un concurent redutabil intr-un comert al creditelor externe. “Noi vi-l dam jos, voi faceti bors cu el”, parca si aud intelegerea conspirationista a vremii.
Traim vremuri interesante, in care multimea este indobitocita si condusa de cei cativa oligofreni ahtiati dupa bani, o multime care ar putea schimba sistemul in doar cateva iesiri in masa, dar care indura abuzuri fara limite. Suntem, oare, incapabili sa ne aparam propria tara? Ramanem impasibili la jaful ce ne dezbraca de orice urma de demnitate si avere nationala? Ne doare chiar atat de adanc in fund?

Comments