Pradarea Romaniei

Trăim într-o societate bolnavă. Trăim într-o lume ipocrită, săracă din toate punctele de vedere, inclusiv moral, lipsită de etică şi evident auto-distructivă. Această lume o lăsăm moştenire copiilor şi nepoţilor noştri. O lume schimonosită, hâdă si urata; o lume din care au dispărut complet morala, ruşinea, decenţa, normalitatea, bunul simţ, respectul, justiţia dreaptă, autoritatea reală şi legea. A dispărut până şi constituţia. Suveranitatea e moartă demult.




Totul se limitează la bani şi putere. Nimeni nu observă deşeul moral adunat în caractere,deşeuri canceroase ce vor distruge generaţii întregi de acum înainte. Oamenii valoroşi au dispărut din posturi, au fost marginalizaţi continuu, până la extincţie. În locul lor au fost promovate non-valorile, rebuturile umane, turnătorii, trădatorii, torţionarii si plagiatorii înregimentaţi politic.

 

Violența nu mai reprezină un viciu şi nici nu mai este o excepţie ci este o atitudine absolut normală şi frecventă. Violența este modul preferat de acţiune într-o societate bolnavă. Prin violenţă, şantaj şi ameninţări se rezolvă toate problemele. Se nasc duşmani peste noapte. Oameni cu care n-ai împărţit niciodată nimic te urăsc de moarte şi te vor după gratii. Magistraţii le îndeplinesc facil dorinţa... pe simple presupuneri. Violenţa şi agresiunea este joaca preferată a societăţii actuale.

 

Pacea şi prosperitatea sunt considerate naive și nerealiste, democraţia românească a ajuns o utopie, statul de drept a căzut în derizoriu, autorităţile împrumută procedee naziste ori specifice inchiziţiei pentru a-si îngenunchia duşmanii şi a-şi înfricoşa poporul, politicienii ne injosesc în lume, ne vând pământurile, resursele, industria ca şi cum ar fi proprietătile moştenite de la părinţii lor, fură sute de milioane de euro dar sunt liberi, în puşcării s-au adunat mai mulţi nevinovaţi decât vinovaţi, bătrânii şi bolnavii sunt exterminaţi, copii sunt abandonaţi, trăiesc fără viitor, fără vise, fără speranţe.

 

Societatea noastră bolnavă refuză să-şi înțeleagă propria istorie. Sărăcia, încarcerările nedrepte, bolile cronice, sub-educația, șomajul; au devenit un stil de viaţă pentru 98% dintre români.  Societatea noastra ridică bariere şi ziduri înalte între parveniţii născuţi din furturi uriaşe şi restul populaţiei aflate pe linia supravieţuirii.

 

Succesul într-o societate bolnavă se bazează pe realizările şi acumularile de avere ale câtorva indivizi, spre deosebire de societatea sănătoasă care prosperă prin înflorirea întregii comunități. O societate bolnavă nu poate face conexiunea între sănătatea generală a populaţiei şi prosperitatea comună, neînţelegând rolul cetăteanului în acest mecanism, care în fapt reprezină unul dintre elementele propriului corp.

 

A trecut până și ultima speranță că ceva si chiar cineva se va schimba odată cu victoria USL-ului în alegerile din 2012. Toate fortele politice perindate pe la conducerea Romaniei din ultimii 24 de ani sunt - fara exceptie - vinovate de situatia actuala a tarii.

 

Pentru a nu știu câta oară, am constatat că una se spune la alegeri și alta se face după. Și cu toate astea, suntem mințiți în față, păcăliți ca la “alba-neagra” si furați in mod continuu. Nimeni și mai ales nimic, se pare, nu poate trezii acest popor.

In 1989 ascultam înfrigurați la radio ce se întâmplă în țările din jurul nostru dar si ce se întâmpla chiar la noi in tara.

Acum vedem și auzim ce se întâmplă în Italia, Grecia, Spania, Bulgaria și… nimic. NIMIC și NIMENI. Mă întreb ce s-ar fi schimbat în România lui 1989 dacă Ceaușescu sau alții... nu organizau acel miting din Piața Palatului.

Mă mai întreb și cine ar trebui să organizeze un miting acum, în 2013, ca să ne urnim din loc. În 1989 stăteam cu urechea lipită de radio. În 2013 stăm cu retina lipită de TV și în tot acest timp Trădarea se face prin prădarea României.

In 1989 s-a dat liber la prădarea României. Și încă mai este. De prădat.

Rând pe rând, ni s-a comunicat si explicat că trebuie: să închidem, să vindem, să implementăm, să privatizăm, să demolăm, să concesionăm. Mai simplu: să nu mai avem noi! Alții pot să le aibă, dar nu NOI. NOI nu putem. Și pentru asta, suflete de slugă s-au găsit, s-au ales si s-au numit.

 

Acum câțiva ani începuseră discuții despre cine, de ce și cum a privatizat sistemul bancar din România, PETROM-ul, ROMPETROL-ul si SIDEX-ul. Acum ni se vorbește despre necesitatea si obligativitatea vânzării CFR-ului, a HIDROELECTRICII, a ROMGAZ-ului, a TRANSGAZ-ului, a TRANSELECTRICII, a pădurilor, terenurilor, apei, aerului. Și, peste câțiva ani ne vom întreba din nou cine, de ce și cum?! Răspunsul e simplu: sufletele de slugă!

 

Vorbim de regionalizare, dar nu de unirea cu Moldova de peste Prut. Vorbim de privatizare, dar nu de locuri de muncă. În 1990, un tânăr prim-ministru vorbitor de limbi străine ne lua ochii și îmbogățea lexicul limbii române cu noi cuvinte precum implementare sau privatizare.

 

În 2013, un altul face la fel. Și… istoria se repetă! Interesul României a cerut acord cu FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană în 2010. Interesul României a cerut coabitare în 2012. Interesul României cere și vânzarea  a TOT ce a mai rămas de vândut, chiar și a poporului însuși pe care il regionalizăm și îi vindem bucata cu bucata, în funcție de rasă: ardeleni, moldoveni, bănățeni.

Până când? Și mai ales: ce le veți spune copiilor și nepoților voștri când vă vor întreba, nereușind să înțeleagă ce nu e de înțeles: DE CE ?!

 

De mai bine de 20 ani, asistăm neputincioşi la trimiterea la fier vechi a României şi la expulzarea economică a poporului român. De mai bine de 20 de ani, ni se tot spune pe toate canalele posibile şi mai ales de către diverşi aşa-zişi guru economici de canal că statul trebuie să iasă din economie fiindcă e cel mai prost administrator.

Un singur lucru se tot uita: statul suntem noi, NOI toti?!

Şi uite aşa se face că toate monopolurile statului se privatizează iar restul se trimite la fier vechi. Şi nimeni nu ne-a avertizat de pericolul monopolului privat! Urmarea o simţim în fiecare zi plătind factura la gaze, energie, apă şi canal, carburantul la pompă şi, în curând, aerul pe care îl respirăm. Şi nu ştiu cum se face că toţi competitivii, harnicii, competenţii, corecţii şi alţi … sunt toti din vestul Europei si care nu cumpara decât societăţi din acele sectoare ale economiei care sunt sub o formă sau alta ex-monopoluri de stat. Sub oblăduirea statului, acestea devin şi mai profitabile decât ne-a trecut nouă prin cap vreodată. Priviti numai la profiturile facute de PETROM, E-ON, CEZ, GDF SUEZ sau APA NOVA. Iată cum se explică majorările de preţuri, mascate sub teoria liberalizării pieţei si care intr-un mod ciudat niciodată nu au scăzut; cum nu au scazut nici taxele sau impozitele.

 

Pe lângă toate aceste privatizări, mai observăm că un alt segment economic care a creat “mari” oameni de afaceri a fost cel care gestionează bugetele publice, indiferent că vorbim de buget național ori județean, local ba chiar și cel al comunelor.

 

În piața liberă din România, e mai greu să supraviețuiești, dacă nu chiar imposibil pentru toți “marii” oameni de afaceri fie ei români ori străini. Dacă nu curge “ajutorul” de la robinetul public sau nu este reglementat de stat prin intermediul diverselor ministere, autorități, agenții, consilii și comisii; adica de “aleșii” noștrii, nimeni nu vrea să riște. Riscul este lasat... poporului.

 

Mă întreb ce se va întâmpla cu NOI, ROMÂNII după ce România va fi tăiată și trimisă la fier vechi, casată și închisă, cu toate resursele în mâinile altora,  independentă  energetic la preț de Europa dar cu salarii de România; cu o economie controlată în totalitate de la Berlin, Paris, Londra, Washington, Bruxelles sau Moscova, fiindcă nu-i așa, Economicul dicteaza Politicului?!

 

După ce am contribuit la PIB-ul altor țări și ni se vor închide toate ușile... sau granițele; va trebui să ne întorcem și să ne stabilim într-o țară care nu va mai fi a noastră și vom fi  devenit cu toții  IMIGRANȚI în propria țară!

 

Comments