COLONIA ROMÂNIA

romania-distrugere11

De 24 ani ni se repetă obsesiv nevoia de a atrage investitori străini. Ce au făcut aceşti investitori străini pentru România? Mai întâi s-a privatizat toată industria pe nimic, de fapt cea mai mare parte a ajuns vândută pe bucăţi la fier vechi. Apoi am început să privatizăm punctele economice de interes strategic ale ţării către firme cu capital majoritar de stat străine, în special resursele naturale.

Industria noastră aşa învechită cum era producea ceva, toate ramurile industriale mergeau şi asigurau locuri de muncă pentru milioane de oameni. Aveam o bază solidă care trebuia doar modernizată, nu desfiinţată şi aruncată la fier vechi.

Am fost grânarul Europei, cel mai fertil teren agricol, recunoscuţi în toată lumea, dar am ajuns piaţă de desfacere de fructe şi legume modificate genetic pentru cei din Uniune pentru că noi nu suntem în stare să producem singuri nimic. Ultima măsură economică născocită de aleşii noştri este să dea liber la vândut teren fără limită pentru străini.

Avem condiţii optime naturale pentru a dezvolta turismul, dar tot ce am putut realiza pentru a promova turismul a fost o frunză, nişte spoturi publicitare penibile şi sute de telegondole, adică praf în ochi, zero barat. Litoralul românesc este sub orice critică, în timp ce vecinii noştri bulgari au făcut minuni la ei.
Am avut flotă consistentă, apoi brusc s-a evaporat, iar pe cel responsabil de asta l-am ales de 2 ori primar de capitală şi de 2 ori preşedinte de ţară.
Am avut una din cele mai dezvoltate reţele de cale ferată din Europa, acum am ajuns la coada Europei pentru că nu s-a mai construit nimic şi nici nu s-a întreţinut cea existentă.
Am pornit în 1989 cu zero datorie externă şi am ajuns în 2013 la 101 miliarde euro, doar sub regimul Băsescu am reuşit performanţa să creştem cu 80 mld euro, de la 21 mld în 2005. În ritmul acesta vom deveni rapid una din cele mai îndatorate ţări din Europa, în condiţiile în care am vândut şi tot ce era de vândut străinilor. Nu s-a construit nimic în ţara asta, doar s-a distrus, folosim aceeaşi infrastructură şi trăim în aceleaşi blocuri construite de Ceauşescu acum 50 ani. Noi am construit mall-uri, bănci şi câteva hoteluri. Nu suntem ruşinea Europei, suntem ruşinea lumii întregi! Cred că am stabilit un record negativ greu de depăşit la nivel mondial în ceea ce priveşte rata distrugerii, degradării şi jafului pe timp de pace. În loc să ne apărăm ţara, o părăsim cu prima ocazie, plecăm în pribegie prin lume să râdă străinii de noi şi să ne trateze ca pe gunoaie, chiar suntem cei mai laşi din lumea largă?
De ce noi nu suntem în stare să turnăm un asfalt şi să tragem o autostradă, e chiar aşa mare filosofie, trebuie să vină americanii sau să atârnăm acum la chinezi cu mâna întinsă şi cu limba scoasă? Noi nu suntem în stare să extragem resurse din pământ, puteau romanii acu 2000 ani mai bine folosind târnăcopul şi sapa? Noi nu suntem în stare să montăm nici măcar un sistem de irigaţii şi să ne cultivăm singuri pământul?
Suntem efectiv o colonie a Uniunii Europene, noi nu facem parte din nicio Uniune, nu avem drepturi egale, iar cele care sunt, nu le respectă nimeni. Suntem piaţa lor de desfacere, suntem sursa lor de mână de lucru ieftină şi suntem sursa lor de bogăţii naturale. Ce am primit în schimb? Şansa de a fi sclavi în unele din ţările lor la munca de jos. De la 1 ian 2014 se va liberaliza piaţa muncii şi în UK, Olanda, Elveţia, Austria, Germania şi astfel vom putea să emigrăm şi ăştia 5-6 milioane care am mai rămas în ţară acum să muncim.
Ce va rămâne după noi? Familii destrămate, bătrâni, copii abandonaţi, sărăcie şi mult teren de exploatat gaze de şist. Nu o să mai fie nimeni să protesteze că ne otrăvesc apele, solul şi aerul pentru că noi vom fi ocupaţi să spălam wc-uri, să cărăm gunoiul şi să îngrijim bătrâni în Vest.
În ţară vor rămâne cei care muncesc la birou, bodyguarzii şi şmecherii cu maşini tunate şi pe lângă ei o mare masă de oameni aflaţi dincolo de limită sărăciei, în special bătrâni şi copii. No man’€™s land!
Ultima soluţie, strada! Nu va mai părăsiţi ţara, nu mai dezertaţi! Dacă aveţi o urmă de demnitate şi onoare luptaţi aici pentru dreptate. Nu vă mai părăsiţi familiile, nu vă mai lăsaţi copiii de izbelişte, nu o să vă taie nimeni capul dacă ieşiţi în stradă şi vă cereţi drepturile. De mii de ani, generaţii după generaţii au murit pentru pământul asta apărându-l cu propriul sânge, pământ pe care noi acum îl dăm pe degeaba şi apoi plecăm în lume în pribegie şi în timp ce străinii şterg cu noi pe jos, plângem după România şi ne văităm că e nedreaptă viaţa. Ne-am făcut-o cu mâna noastră, dar nu e totul pierdut! În ceasul al 13-lea români veniţi acasă, e nevoie de voi, iar cei care încă nu aţi plecat rămâneţi aici să luptăm pentru ţara noastră! Asta-i moştenirea noastră cea mai de preţ pe care am înstrăinat-o de bunăvoie. Cum vom explica noi copiilor ce am făcut din prostie, neştiinţă, ignoranţă şi laşitate? Suntem obligaţi să îndreptăm răul făcut cât încă mai putem!

Comments