Cauze

- Din cauza competiţei în care copiii şi tinerii sunt angrenaţi , cu promisiunea fericirii viitoare, care depinde de alergatul după realizări exterioare atârnândule apoi ca o piatră de gât;
- Din cauza lipsei de comunitate, colaborare şi coopererare în clase intre elevi;
- Din cauza neglijării lumii sale interioare şi a sufletului din elev;
- Din cauza teoriei reci şi a memorării - care reprezintă scopul suprem în sistemul educaţional actual;
... se naşte un monstru:

Un om care vede lumea formată doar din obiecte care trebuiesc manipulate.

Pentru că lumea lui interioară nu a fost tratată cu respect şi pentru că a fost pus în competiţie pentru note cu ceilalţi colegi ai lui, ceea ce odată era un pui de fiinţă umană ce promitea, acum este un psihopat gata de orice pentru a aduce răzbunarea sa în lume.

Sunt trataţi ca obiecte de serie în şcoli, de la 5 la 25 de ani şi apoi ajung să creada despre ceilalţi că sunt şi ei doar obiecte de manipulat.

E suficient să priveşti cum înţeleg oamenii azi viaţa.

Oamenii vor să câştige ”reputaţie”, ”bani” şi ”fericire” și uită că pentru asta pierd esența și singurul lucru care le-ar aduce tot ce își doresc. Oamenii vor să ”câştige” iubirea în loc să o trăiască, ca şi când iubirea ar fi o statuetă pe care o obţii şi apoi o ţii în vitrină.

În loc să devenim participanţi şi co-creatori în lumea în care trăim, devenim cu totii niste monstrii, mai mici sau mai mari (dupa posibilitati) si astfel creeam o lume... lumea in care traim !

Comments