Banii vor fi ultimul combustibil ars !


Eliberarea fiinţei umane se face o dată cu independenţa ei energetică !

Ultima oară când se va obţine energie din ardea materiei, aceasta se va obţine din arderea banilor, pentru că aceştia într-o lume cu adevarat libera nu vor mai reprezenta nimic.

Dar de ce iubesc oamenii banii?

O intrebare… intrebatoare la care multi raspund cu “Nuuuu… nu’i iubesc doar ca au nevoie de ei”. Intr-o anumita proportie au dreptate. Dar este mai mult decat aceasta simpla constatare evidenta. De ce au nevoie de ei, de ce totul se rezuma azi la ei?

Poate a sosit clipa sa raspundem ca iubim banii atat de mult pentru LIBERTATEA pe care ei ne-o confera sic a a venit momentul sa scapam de acest intermediar profitor, ajungand direct la a iubi libertatea pe care o avem deja data de la Creator!

Din pacate oamenii nu realizeaza ca libertatea data de banii multi este doar o iluzie. Nu este reala! Cu totii constientizam deja efectele degradante din viata noastra ale acestei religii a banilor gestionate de niste “biserici” numite banci si administrate de niste “papi” ce se numesc guvernatori. By the way, in Romania, M. Isarescu, acest adevarat “papa” al bancilor se bucura de un mare respect din partea poporului. Ehee… viata este plina de paradoxuri performante.
Iata cine decide cine si de cata “libertate” se poate bucura cineva. Acest cineva inseamna atat indivizi cat si popoare. Bogatia (sau mult-cautata libertate) este data de accesul la fluxul de bani, dealtfel bine si foarte destept gestionat de cei care ne influenteaza astazi destinele.

Dau un exemplu pe care multi romani poate nu il stiu, dar in USA pana nu cu multi ani in urma, sa iei un credit ca persoana fizica era o simpla formalitate ce dura 48 de ore si aveai acces pana la (doar) 500.000 USD. Si asta doar cu buletinul, fara alte garantii. S-a creat asadar acolo o mare “bogatie” in ceea ce cunoastem ca fiind “land of the free”. Concomitent, in alte parti ale lumii (de ex Africa) este aproape imposibil sa iei un credit, iar un african care lua 70 USD credit dupa un an de la cerere se putea considera extrem de norocos. S-a creat deci acolo o mare saracie.

Intre extreme exista bineinteles si nuante de gri… cum am fi noi romanii, dupa accesul la acest club select numit UE (o alta biserica in fapt, dar cu exact aceeiasi “papi” la butoane). Asadar pentru un moment si noi am avut acces la aceasta “libertate” data de bani prin niste credite avantajoase, unele chiar in franci (am uitat sa va zic ca “libertatea” are numeroase denumiri azi). Rezultatele acestei libertati portionate se vad acum peste tot: din America unde “the free ones” au constatat ca nu sunt deloc “free”, ba chiar invers, si pana la noi unde am constatat ca nici n’am plecat de unde am venit, adica din scalavagism (sau comunism).

Dar “performanta” continua, caci jocul se… joaca inca.

Este totusi imbucurator sa constat ca tot mai multi oameni realizeaza pe zi ce trece, iluzia libertatii create de bani si incep serios sa se intrebe daca nu se poate si altfel.

De putut se poate si altfel. Nu este ceva utopic, nu este ceva ce apartine exclusiv viitorului. Avem o istorie intreaga care arata ca nu numai ca se poate dar ca sa si trait altfel.

Problema de baza este o ecuatie intre modul cum se distribuie productia/profitul si accesul la energie. Diversele sisteme politice/economice/sociale experimentate in masa de umanitate pana acum au condus la un singur rezultat: centralizarea profitului in mainile catorva. Cumva toate acestea au reusit sa realizeze si sa mentina imposibilul: 1% din populatie detin mai mult de jumatate din bogatia lumii. Este asa ceva natural? Se intampla in natura ceva asemanator? Are o specie de animal acces total la resursele celorlalte la un loc? Nu prea. Daca ar fi asa regnul animal nu ar fi supravietuit. Omul insa asta vrea. Se poate? Da, se poate. Dar numai daca vrem sa ne sinucidem.

Desi constatam ca e nenatural, noi continuam, si continuam… Asta este ceea ce produce politica umana de azi… madness !!!

Dar care’I treaba cu energia? De ce este importanta? Pai este. Nu pentru ca daca se scumpeste benzina iti creste pretul la… oua sa zicem. Nici pentru ca daca ti se ieftineste motorina iti iei mai multe… oua (tot sa zicem).

Este important pentru ca are legatura cu libertatea. Caci si ea, energia, iti este data portionat, ca si accesul la bani. Din acest punct de vedere energia=bani. Iar astea doua egal libertate. Iar libertatea egal PUTERE. Aceasta din urma trebuie “controlata”, “gestionata” si “administrata”. Libertatea trebuie transformata intr-o iluzie dupa care generatii si generatii de oameni vor alerga. De catre cine? De catre aia care trebuie, desigur. De “papi”, prin intermediul unor religii exprimate prin niste “biserici” gen politica, bani, dar si prin biserica/religia clasica cu “iad si rai”. Tot la fel cum celelalte religii au “scump si ieftin”, “creste si scade”.

Iluzia devine astfel perfecta, credibila, indistinctibila de realitate… dar totusi o iluzie, in care (aproape) toti credem. “Nu se poate fara ea”, “raul cel mai mic”, “asa e de cand lumea”, spun unii.

Dar daca am avea acces liber la energie? Daca apare ceva care produce energie din… apa de exemplu. Sau din magnetism (tip generator Tesla).

Ce se va intampla cu banii?
Dar cu celelalte “religii”?

Intr-o lume cu o libertate autentica banii vor mai avea un ultim rol: de a fi arsi ca simbol al ultimului combustibil al unei umanitati reinviate si din cenusa carora o noua lume se va putea naste.

Comments