Nivelele energetice ale constiintei

Lucruri aflate de la un mason:
Lumea este organizata de asa maniera incat nivelul de constiinta (sau de constienta) sa fie unul suficient de redus. Mai bine spus, totul este creat de un “mare arhitect” in asa fel incat nivelul de vibratie sa nu depaseasca nivelul de 200 (din 1000).
Fiecare nivel de constiinta coincide cu anumite comportamente si perceptii umane despre viata. Numerele acestei scale reprezinta corelari logaritmice (adica frecvente vibrationale masurabile pe o scala care creste pana la puterea a 10-a) ale nivelelor de constiinta umana si corespondentul acesteia in realitate.
Exista doua mari bariere spirituale la nivelul 200 si 500. 200 - este nivelul curajului. Acest nivel reprezinta o schimbare radicala, profunda – o trecere de la un comportament distructiv, care raneste, catre o viata integra.
In acest moment, 78% din populatia lumii se afla sub acest nivel semnificativ. Capacitatea distructiva artificial indusa si mentinuta, acestei largi majoritati face ca intreaga umanitate sa fie tinuta la un nivel foarte scazut al constiintei, cei 22% dintre oamenii care traiesc constient neputand sa faca inca o diferenta. Este responsabilitatea maxima a masoneriei ca ponderea persoanelor constiente sa se mentina la un nivel cat mai mic posibil si sa impiedice in totalitate aparitia nivelurilor foarte inalte pentru ca o persoana care a ajuns la nivelul de 600 MHz, contrabalanseaza negativitatea a 10 milioane de oameni care se afla sub 200!

 Urmatoarea mare bariera sa afla la nivelul 500 – Nivelul Iubirii. Iubirea, in acest context reprezinta o modalitate de a exista. Motivul pentru care acest nivel este atat de greu de atins este acela ca egoul nostru isi are radacinile in corpul nostru fizic si nu in cel spiritual, care se manifesta atunci cand ajungem la nivelul 500 si peste.
Doar 4% din populatia lumii a atins acest procent. Acest nivel denota o trecere catre domeniul spiritualitatii, o lume nonlineara si lipsita de forme. Geniile care au trait pe pamant cum ar fi Aristotel, Hipatia, Newton, Freud, Marie Curie sau Einstein se plasau cam pe la nivelul 499.
Nivelul de constiinta al unei persoane ramane mai degraba neschibat pe parcursul vietii. Emotiile vin si pleaca, precum starea vremii, dar nivelul de constiinta al unui individ este guvernat de campuri de energie specifice ce nu se schimba in general, decat daca intervine o auto - constientizare din partea individului respectiv. O persoana se poate schimba in mod radical si poate sa treaca catre niveluri ale constiintei superioare, daca isi doreste acest lucru.
O scara a nivelurilor arata asa:
Umilinta <30: La acest nivel, emotia predominanta este umilinta. Aici se regasesc cele mai multe ganduri de suicid. Foarte multe persoane victime ale abuzului sexual se afla la acest nivel.
Vina 30-50: Nu prea departe de rusine se afla nivelul vinei. Cand cineva este blocat la acest nivel, sentimente de joasa stima de sine si inabilitatea de a-i ierta pe ceilalti sunt comune.
Apatia 50-75: Este nivelul disperarii, al lipsei de speranta; este nivelul care predomina printre oamenii fara adapost sau cei care traiesc in saracie. La acest nivel, persoana a abdicat la situatia sa curenta si se simte incapabila sa faca ceva pentru sine sau pentru cei din jurul sau.
Amaraciunea 75-100: Multi dintre noi am trecut prin astfel de etape ale vietii cand ne-am simtit ingrozitor de nefericiti din cauza unor tragedii intamplate in viata. Totusi, daca aceasta stare te domina, ca nivel al constiintei tale, sfarsesti prin a-ti trai viata avand constante sentimente de regret si remuscari. La acest nivel simti ca toate oportunitatile te-au ocolit. Te simti o persoana ratata…
Frica 100-125: Oamenii care traiesc sub regimuri dictatoriale sau cei care sunt implicati in relatii abuzive se afla la acest nivel. Aici se manifesta paranoia, neincrederea, impresia ca toata lumea vrea sa iti faca rau. Esti extreme de suspicios si defensiv.
DORINTA 125-150: Dorinta este unul dintre factorii motivanti la nivelul intregii societati. Chiar daca dorinta poate provoca schimbarea, efectul revers este acela ca inrobeste apetitul indivizilor.
FURIA 150-175: Dorintele neimplinite duc catre furie si frustrari. Aceste sentimente ne fac uneori sa vrem sa depasim acest nivel, alte ori indivizii raman aici perioade indelungate din viata lor.
MANDRIA 175-200: Majoritatea oamenilor traiesc sub acest nivel. Este nivelul catre care aspira majoritatea oamenilor. Sunt oameni care ajung sa se simta bine numai daca au atins faima. Cu toate acestea, este un sentiment fals-pozitiv, pentru ca aceasta stare de bine depinde de conditii externe. De asemenea este sursa rasismului, nationalismului, fanatismului religios, etc.
CURAJUL 200-250: Este nivelul imputernicirii. Este nivelul unde individul nu mai ia energie vitala de la cei din jurul sau. Curajul iti arata ca nu ai nevoie de conditii externe pentru a-ti desfasura viata in mod optim. La acest nivel, individul isi da seama ca el singur este responsabil pentru esecul sau succesul sau, pentru propria evolutie si pentru tot ceea ce i se intampla. Este ceea ce ne face umani: constientizarea faptului ca putem alege ce fel de raspuns dam in fata unui stimul venit din exterior.
Neutralitatea / Increderea 250-310: Este nivelul flexibilitatii. Sa fii neutru inseamna sa nu fii atasat de rezultatele intamplarilor. La acest nivel, individul este multumit cu viata sa si cu situatia sa si pare sa nu aiba destula motivatie pentru auto-imbunatatire si evolutie. Individul realizeaza posibilitatile dar nu face sacrificiile necesare pentru a ajunge la un nivel mai inalt.
Optimismul 310-350: Acesti oameni din jurul tau care sunt mereu optimisti – este de fapt nivelul lor de constiinta. Ei vad viata ca pe o mare imensa de posibilitati. Nu se complac in situatii si nu se plang. Se straduiesc sa dea tot ce e mai bun si au o vointa de fier.
IERTAREA 350-400: Daca curajul reprezinta constientizarea faptului ca tu insuti esti sursa experientelor vietii tale, aici este nivelul unde constientizezi ca tu devii creatorul acestor experiente. Este momentul cand reusesti sa iti trezesti potentialul prin actiune. Este momentul cand iti pui idealuri si te auto-depasesti, trecand de limitari ce le aveai in trecut. Este momentul cand constientizezi ca poti prelua controlul asupra vietii tale. Cei care traiesc la acest nivel de vibratie duc la bun sfarsit orice lucru inceput si nu au frica de esec.
Nivelul Intelegerii 400 – 500: Nivelul stiintei, al medicinei, al dorintei pentru cunoastere. Setea de cunoastere este mereu de nestavilit pentru acesti oameni. Sunt oameni care nu isi irosesc timpul cu activitati care nu le hranesc aceasta nevoie. Acesti oameni au nevoie sa analizeze si sa vada viata si experientele lor din exterior. La acest nivel poate surveni si un esec pentru ca acesti oameni nu reusesc sa separe subiectivul de obiectiv si uneori par sa rateze esenta. In mod paradoxal, la acest nivel pot surveni blocaje care nu permit trecerea catre un nivel mai inalt de constiinta.
FERICIREA 540-600: Acesta este nivelul atins de sfinti si persoanele avansate la nivel spiritual. Pentru ei, dragostea devine neconditionata si astfel, acest sentiment este urmat de multumire si fericire constanta. Nicio tragedie sau eveniment nu poate sa destabilizeze o persoana care traieste la acest nivel de constiinta. Ei par sa inspire si sa ii infuzeze pe toti cei din jurul lor. Viata lor este in completa armonie cu dorinta divina si fructele acelei armonii sunt exprimate in fericirea cu care aceste persoane traiesc pe Pamant.
PACEA 600 – 700: Pacea este obtinuta intr-o viata in care ne abandonam complet existentei. Este locul pe care Hawkins il numeste iluminare. Aici, linistea si nemiscarea mintii este atinsa, permintand revelatii constante. Doar 1 din zece milioane de oameni reuseste sa ajunga la acest nivel.
ILUMINAREA: 700 – 1000: Acesta este cel mai inalt nivel al constiintei umane. Au ajuns aici personaje care au marcat fara echivoc istoria umanitatii: Iisus, Buddha, Krishna, etc.
Tot spectrul de vibratii al lumii de astazi este calibrat si controlat prin aproape tot ceea ce ne inconjoara si atingem: carti, filme, muzica, sporturi, mancare, apa, haine, cladiri, masini, etc.
Mai toata muzica de astazi se situaza la nivelele de sub 200, conducand la comportamente asociate acestor vibratii.
Aproape toate filmele proiectate astazi conduc si ele la o vibratie a constientei sub nivelul 200.
Prin numai aceste doua mijloace de control (muzica si film), cca 80% din specia umana este mentinuta la nivelul de constienta dorit.
Nivelul general actual de constienta umana este de aproximativ 207.
Constienta umana s-a situat timp de multe sute de ani sub nivelul de 190, asta pana in 1980 cand a inceput sa creasca usor (cauzele sunt necunoscute) ajungand la nivelul de 207 din prezent si continua sa creasca. Se presupune ca daca umanitatea ar fi ramas la nivelul de 190 pentru inca cateva generatii o debalansare masiva ar fi urmat care ar fi condus la distrugerea planetei si a umanitatii.
Puterea constiintei a catorva indivizi de la varf contrabalanseaza slabiciunea maselor:
1 individ aflat la nivelul 300 countrabalanseaza 90.000 de indivizi de la nivelele de sub 200.
1 individ aflat la nivelul 400 countrabalanseaza 400.000 de indivizi de la nivelele de sub 200.
1 individ aflat la nivelul 500 countrabalanseaza 750.000 de indivizi de la nivelele de sub 200.
1 individ aflat la nivelul 600 countrabalanseaza 10 milioane de indivizi de la nivelele de sub 200.
1 individ aflat la nivelul 700 countrabalanseaza 70 de milioane de indivizi de la nivelele de sub 200.
12 indivizi aflati la nivelul 700 echivaleaza cu un “Divin Spirit”, adica un Cristos sau Budha care sunt entitati de nivel 1000. Se presupune ca o astfel de “entitate” apare o data la cateva sute de generatii.
Dezvoltarea umana reala nu poate apare decat dupa nivelul de constienta 250, cand sentimentul de totala incredere in tine incepe sa se manifeste, frica dispare, iar fiinta isi poate incepe cu adevarat ascensiunea.
Gradele masonice sunt organizate conform distributiei frecventelor energetice aratate mai sus. Gradul 33 este un grad “mic” in ierarhie disponibil in general presedintilor de tara si a inca catorva “personalitati” importante aflate in “cercul de putere vizibil”. Exista multe alte grade dupa 33. Cate? Nu se stiu exact, caci de aici incolo informatiile despre organizarea masoneriei nu mai sunt cunoscute celor din nivelele inferioare.

De ce se face totul pentru a impiedica evolutia umana? Nici asta nu se stie exact. “Nu tine neaparat de binomul stapan-sclav. Pur si simplu asa sunt ordinele.” Se presupune ca si o evolutie prea rapida si in masa, a umanitatii nu ar conduce la ceva benefic.

Comments