Nu exista nimic de care sa trebuiasca sa tii cu dintii

De unde stii ca o asa numita greseala pe care o faci este intr-adevar o greseala?
Cum stii ca ai format un numar gresit ? Doar pentru ca nu se potriveste cu acela la care se asteapta lumea?
Crezi ca este foarte important sa pui numerele intr-o anumita ordine, sau sa pui orice altceva intr-o anumita ordine?


Greselile, daca poti sau nu corecta o asa-zisa greseala, a-ti da seama de o greseala, a face greseli, a nu le face - este doar un joc pe care il joci, doar ca ai intors zarurile impotriva ta insati.

Asadar, nu mai face greseli cu tine. Iubeste-te indiferent cate greseli faci. Fii bucuros ca faci greseli. Ele iti arata ca esti viu. Ele iti arata ca esti imperfect, dar numai in termenii lumii acesteia. Nu esti mai imperfect decat restul lumii, si ceilalti, la fel ca si tine, fac greseli. Nu trebuie neaparat sa platesti pentru ele.

Elibereaza-te de ideea de greseala. Si daca nu ar exista un asemenea lucru, adica greseala? Cum te-ai simti pe tine insuti atunci? Cat de relaxata ar fi lumea, daca nu ar mai fi inspaimantata de greseli. Inceteaza sa ai oroare de greseli acum. Ele sunt doar niste greseli.

Viata este o sesiune de exercitii.
Nu este reprezentatia finala. Daca te incurci, te incurci si gata. Daca calci intr-o baltoaca, calci intr-o baltoaca si gata.
Orice s-ar intampla, mai bine un hohot sanatos de ras decat un hohot de plans.
Destul ti-ai chinuit inima pentru un simplu presupus pas gresit.


Inceteaza sa incerci a fi perfect, si vei face mult mai putine greseli.

Elibereaza-te de ideea perfectiunii in termenii relativi ai acestei lumi, si tine minte ideea de perfectiune in care te vede Divinitatea. Dumnezeu VEDE lumina ta. EL nu se pierde in detaliile in care se pierde lumea. EL are de vazut o lumina. EL este lumina si vede si lumina ta.

Ai scapat o farfurie! S-a spart? Era cea mai buna farfurie a ta? Dar farfuriile nu tin o vesnicie. Si din planul relativ al vietii s-ar putea sa dispari mai repede decat o farfurie sau alta. Mai devreme sau mai tarziu, sau tu nu vei mai avea farfurii, sau farfuriile nu te vor mai avea pe tine.

Copiii tin strans de jucariile lor dragi. Plang cand una se strica sau le este luata. Cat sunt de importante jucariile in lume? Toate lucrurile materiale de care esti atasat sunt niste jucarii. In curand ai sa cresti mare si ai sa iti dai seama ca ele nu conteaza decat pentru putina vreme.
Greselile sunt si ele ca si jucariile. Renunta la ele. Elibereaza-te de atasament. Te tii de codita unui magar, nu faci nimic mai mult. Elibereaza-te. Elibereaza-te acum. Nu exista nimic de care sa fie nevoie sa fii atasat. Orice lucru de care esti atasat nu reprezinta nimic. Dezataseaza-te de atasamentele tale.

Conexiunile, legaturile sau relatiile sunt cu totul altceva. Fii conectat deoarece acesta este Adevarul. Esti conectat cu Divinitatea, si esti conectat cu fiecare Fiinta de pe Pamant si de sub Pamant. Esti foarte conectat, si trebuie sa inveti sa stii asta. Esti atat de conectat incat esti Una cu Divinitatea si cu Universul si cu oricine si cu orice. Aceste legaturi alina. Aceste legaturi vindeca. Atasamentul cauzeaza inca de la inceput durerea separarii viitoare.

In timp ce te eliberezi, creezi bucurie. Nu exista nimic de care sa trebuiasca sa tii cu dintii. Esti liber sa nu te tii. Relaxeaza-te din stransoare. Apoi relaxeaza-te si sprijina-te comod de Adevar. Nu exista ceva care sa fie obligatoriu sa-l detii. Nu exista ceva care sa fie obligatoriu sa devii. Nu exista ceva care sa fie obligatoriu sa-l faci. Elibereaza-te chiar si de atasamentul fata de idei si ganduri si vei avea mai mult timp sa iubesti.
Vei regasi si iubirea profunda pentru propria ta Fiinta.

Comments