Despre realitate şi creaţie

Până la urmă ce înseamnă să fii prezent? Înseamnă să spui DA. E atît de simplu. Tot ceea ce este , există deja. Pare de-a dreptul nebunesc să spui ”Nu” la ceea ce este deja. Problema provine din felul cum percepem ceea ce vrem a face şi ceea ce este deja făcut.

Ceea ce vrei să fie, este doar o iluzie. Această iluzie are doar rolul de a imagina o posibilă realitate. Dacă vrei ca iluzia ta să devină realitate, nu ai decât să-ţi sufleci mânecile şi să o pui în practică. Să acţionezi. În lipsa acţiunii tale există deja o realitate creată de alţii. În această lumină cred că devine deja mai limpede că e un non-sens să fi împotriva unei realităţi oricare ar fi ea pentru simplul motiv că ea exstă deja. Poţi fi doar observator rece şi exterior acestei realităţi, sau poţi crea o altă situaţie nouă după preferinţele tale.

Nu putem juca împotriva Creaţiei! În loc să ne angajăm în Jocul Vieţii cu toate forţele şi să creem realităţi ne mulţumim să privim de pe margine şi să fim împotriva realităţii care există deja. Iar această împotrivire duce la suferinţă. De câte ori spui ”NU” blochezi un act de creaţie.



Acum în tot acest joc aparent simplu apar anumite perturbări. Se ridică problema dacă cineva te roagă să faci ceva ce nu preferi, spui DA sau spui NU? Ideea este ca fiecare să creeze realitatea care-i va returna situaţiile şi rezultatele pe care le preferă. Dacă cineva te invită ca şi Co-Creator să faceţi o realitate împreună, de la bun inceput trebuie să înţelegi că dacă aportul tău va conduce spre o realitate în care crezi, e în regulă să te angajezi în acţiune. Dacă acţiunea la care eşti invitat este în neconcordanţă cu ceea ce tu crezi, sau chiar împotriva acestor viziuni, atunci va trebui să spui NU. Dar spui nu unei situaţii încă necreate. Adică nu te angajezi în acţiuni care nu corespund principiilor tale.

Dacă te-ai angajat totuşi, nu mai poţi fi împotriva rezultatului astfel creat pentru că asta înseamnă odată că spui NU la ceva ce deja ESTE şi mai înseamnă că eşti împotriva propriei tale Creaţii. Iar această contradicţie duce la suferinţă.

Cred că pînă la urmă actul Creaţiei este deasupra noastră. Noi nu Creem nimic de fapt ci doar Permitem. În această lumină, a spune ”NU” înseamnă a bloca Creaţia să se realizeze prin tine. Cu fiecare NU blochezi un act de creaţie. Cu fiecare ”DA” permiţi realităţii să se creeze prin tine. Să fii prezent înseamnă să accepţi total ceea ce este în acest moment. Dacă nu preferi ceea ce vezi, atunci creează o altă situaţie, o altă realitate.

Şi când spun Creaţie nu mă refer la ceva abstract, ci la ceva foarte concret. Avem în fiecare moment toate uneltele şi cunoştinţele necesare momentului prezent.

Totul e să nu ne împotrivim...

Comments