De ce urasc unii compatrioti Romania?

Motivele reale pentru care multi compatrioti isi blameaza zi de zi tara si de ce continua sa faca asta:

- Duc in spate un sac de esecuri si vor sa-l arunce pe tot, in spinarea Romaniei. E mai comod sa gasesti un tap ispasitor pentru toate rateurile tale, decat sa te uiti in oglinda.

- Sunt needucati, chiar daca au teancuri de diplome. N-au invatat insa ca o minima igiena interioara te obliga sa-ti respecti locul natal, cu bune si cu rele, asa cum iti respecti parintii.

- Ura le-a afectat pana si inteligenta. De asta nu-si dau seama ca, aruncand cu rahat in casa in care locuiesc, o sa ajunga sa-l mirosa chiar ei, in fiecare zi.

- Sunt neumblati. Daca ar fi calatorit putin, prin lume, ar fi inteles ca Romania nu e cel mai rau loc de pe pamant. Da, stiu, au fost si la Paris si in Antalya, dar planeta e putin mai mare.

- Nu isi cunosc cultura, istoria, inaintasii si pentru ce au trait si au murit multi dintre acestia. Daca ar stii ar intelege miracolul romanesc.

- Sunt influentabili. Vad ca e la moda sa-ti bagi picioarele in ea, de tara, asa ca isi folosesc bocancii in loc sa-si folosesca putin capul.

- In limbaj de strada, n-au sange in instalatie. Dac-ar avea, ar sti ca-i sange romanesc si si-ar asuma demn originea, oricat de cenusie li s-ar parea.

- Sunt saraci, chiar daca unii au si ceva bani. Daca erau bogati, ar fi inteles ca toate lucrurile lor de pret sunt “Made in Romania”: primele cuvinte, copilaria, amintirile, parintii, familia, iubirile, prieteniile sau visele.

Puteti sa continuati sa va blameti in continuare tara cu nesat, dar ma intreb ce vei castiga din asta?
Eu unul cred ca doar o viata am si-n aia am avut cinstea sa fiu ROMAN.

SI NU E RAU DELOC !

Comments