In lupta vietii toti suntem camarazi

Nu crede ca esti primul om pe pamant care se confrunta cu problemele pe care le ai.
Crezi ca iubirea dintre Elena din Troia si Paris era diferita de iubirea dintre Romeo si Julieta. Crezi ca iubirea dintre Romeo si Julieta e diferita de iubirea dintre Ion si Maria dintr-un sat din Vaslui?
Crezi ca acum 1000 de ani nu erau bogati si saraci? Crezi ca principiile care faceau un om prosper acum 1000 de ani sunt diferite de principiile de azi sau greselile ce il fac pe un om sarac sunt diferite fata de acum 1000 de ani?
Daca crezi asta, esti o persoana naiva.

Orice problema ai tu azi, foarte multe generatii de dinaintea ta au avut-o.
Comportamentul si creierul uman nu s-au schimbat foarte mult si evolutia este greoaie. Ea nu se produce de la un an la altul ci de la o era la alta.
In iubire, nimic nu e schimbat de zece mii de ani. Mecanismele atractiei , sentimentul geloziei, dorinta de atingere umana, sunt la fel de mii de ani.

Drama e cand crezi ca tu pentru prima oara te confrunti cu o problema si te dai de ceasul mortii ca nu gasesti solutia.
Will Smith le spunea odata unor tineri ca secretul in viata este alergatul si cititul.
De ce alergatul? Pentru ca la un moment dat in timp ce alergi si obosesti mintea iti spune ”am obosit, nu mai pot” si acela este momentul in care tu iti vei invinge si controla mintea, aratandu-i ca mai poti.
De ce cititul? Pentru ca sutele de generatii care au trait inainte s-au confruntat cu aceleasi probleme ca si noi si daca au gasit solutia, au scris-o undeva.


Oamenilor nu le place sa le spui adevarul.
Oamenilor le place sa isi protejeze ego-ul.
Chestia e ca in momentul in care pricepi un pic despre ce e viata, esti cu un spectator la teatru care vede aceasi piesa pentru a 753-a oara.

Cum si cand se produce schimbarea?
Schimbarea vine cand te TREZESTI. Trezirea aceasta se cheama constientizare, iar oamenilor le este extrem de frica de constientizare.

In schimb, lumea intelege foarte bine ce inseamna sa fii adormit si ce inseamna sa fii treaz.
Cand spunem ca omul este adormit, spunem ca el este inconstient, adica habar nu are ce face si ca de obicei face prost ceea ce face.
Cand spunem ca un om este trezit, inseamna ca el stie foarte bine ce face si care sunt consecintele si si le asuma.

De exemplu, ani de zile oamenii mananca fara sa se gandesca ce mananca, la orice ore. Si apoi constientizeaza ca au ajuns cat unii... porci (n-am gasit alta "rima").

Cand insa se va produce cu adevarat schimbarea? Cand vei intreprinde concret o ACTIUNE pentru a elimina factorul negativ. Acest lucru este insa crancen de dificil.
Presupune sa invingi cel mai mare adversar posibil: pe TINE.
Da este, o victorie mare sa invingi in lupta cu tine insuti si sa iti castigi dreptul sa iti tatuezi pe tine citatul  minunat a lui Buddha: ”Cine se cucereste pe sine, e mai puternic decat cel care invinge 1000 de inamici, intr-o mie de batalii diferite”.

Nimeni nu se ridica in viata pe proprii sai umeri.
Avem nevoie de mentori, de ajutor si educatie permanenta.
Avem nevoie unii de altii si noi toti suntem si discipoli si mentori in acelasi timp.

Cu cat realizam mai repede ca trebuie sa actionam ca si o comunitate cu atat mai bine pentru toti.
Cum se petrece schimbarea reala? Prin trezirea omului.
Cand stim ca omul e adormit?
Cand e nefericit si nu stie de ce.
In iubire, bani, sanatate, scopul vietii sau orice altceva, daca nu esti feiricit si implinit, si nu stii de ce, esti adormit, inconstient.
Si ai nevoie de trezire. Care e solutia?
Forul tau interior dat de vocile adevarului si dreptatii din capul tau trebuie sa invinga vocile greselilor, slabiciunilor si viciilor.
Si cum facem asta?
Pai ne ajutam citind, ascultand mp3-uri, videouri in care vocile oamenilor pe care ii admiram, care ne pot oferi puterea exemplului propriu de reusita, sa acopere vocile demonilor din capul nostru.
Cand incepi sa cauti solutii la ce vrei in loc sa te plangi de ce nu vrei, asta e primul semn ca incepi sa-ti doresti cu adevarat ceva. Cand iti spui ”voi face orice este nevoie ca sa obtin ce vreau", asta e alt semn ca esti pe cale sa obtii ceea ce vrei.

Sa stii ce vrei, sa ceri ce vrei, sa lupti pentru ceea ce vrei. Sa mergi noaptea la culcare stiind ca tu ai facut tot ceea ce statea in puterea ta pentru a aduce lucrurile pe care le doresti in viata ta. Asta inseamna trezirea. Asta inseamna atitudine de invingator.
Abia acum vei incepe sa-ti valorifici imensul potential pe care il aveai inca de la nastere.

Comments