Inceputul si declinul Capitalismului

„Cel mai intunecat loc din iad este rezervat celor care isi mentin neutralitatea in timpul marilor crize morale.” – Dante Alighieri


Inceputuri
Atunci cand revolutia industriala a inceput in Marea Britanie, prin anii 1700, o multime de bani s-au facut prin investitii in fabrici si uzine, prin deschiderea de noi piete precum si prin obtinerea controlului asupra surselor de materie prima. Cei ce au investit insa nu au fost britanicii, caci nu aveau asa de multi bani, ci olandezii. Olanda era lider de putere in anii 1600 iar bancherii sai au fost liderii miscarii capitaliste. In cautarea profitului capitala olandeza varsa pe piata britanica capital si astfel olandezii au finantat, fara sa vrea, cresterea economica a Marii Britaniei care ulterior a eclipsat din punct de vedere economic si geopolitic Olanda. In acest fel industrialismul britanic a ajuns sa fie dominat de catre investitori bogati iar capitalismul a devenit sistemul economic dominant. Asta a dus la o transformare sociala majora. Marea Britanie a fost in esenta o societate aristocratica dominata de familii cu autenticitate. Insa cum capitalismul a devenit dominant din punct de vedere economic, capitalistii au devenit clasa politica dominanta. Astfel structurile de taxare si politicile privind import-exportul s-au schimbat in favoarea investitorilor in detrimentul proprietarilor de terenuri.

Afacerile in capitalism inseamna cu precadere managementul capitalului, iar capitalul este in general mediat de catre banci si case de brokeraj. N-ar trebui sa ne surprinda faptul ca bancherii au ajuns sa ocupe partea de sus a ierarhiei capitaliste si puterea. Exista o mana de familii bancare, inclusiv cei din familia Rothschild si Rockefeller, care au ajuns sa domine afacerile economice si politice in lumea occidentala. Spre deosebire de fostii aristocrati, capitalistii nu sunt legati de un loc anume sau de mentinerea unei proprietati. La fel ca o mina de cupru, spre exemplu, ce poate fi exploatata si apoi abandonata pentru a trece mai departe la urmatoarea, tot asa, o intreaga natiune poate fi exploatat si apoi abandonata, dupa cum se poate vedea foarte bine in zonele din Africa si America Latina. Si nu numai… Aceasta detasare de loc duce la o alta gandire geopolitica in capitalism, spre deosebire de aristocratie. Un rege mergea la razboi pentru a achizitiona noi teritorii si daca era vreun avantaj pentru tara sa, insa un capitalist starneste razboi in scopul de a face profit. De fapt familiile elitist-capitaliste au finantat ambele parti ale fiecarui razboi major din ultimele doua secole.
In perioada pre capitalista razboiul se poate defini ca un joc de sah, fiecare parte incercand sa castige. In capitalism acesta se aseamna mai degraba cu un cazinou, unde jucatorii se lupta atata timp cat acestia pot obtine credit pentru mai multe jetoane, iar castigatorul real se dovedeste a fi casa – bacherii ce finanteaza ambele parti. Nu doar ca aceste razboaie sunt cele mai profitabile “afaceri” din societatea capitalista, ci prin alegerea castigatorilor, si gestionarea reconstructiei, familiile elitiste sunt in masura,in timp, a regla situatia geopolitica din zona pentru a se potrivi cu interesele lor proprii. Populatii intregi sunt folosite pe post de pioni in jocurile lor. Milioane de oameni mor in razboaie, infrastructurile sunt distruse, iar in timp ce lumea plange, bancherii isi numara castigurile si fac planuri de reconstructia de dupa razboi pentru si mai mult profit si control.
Din pozitia lor de putere, ca si finantatori ai guvernelor, elitele bancare au perfectionat in timp metode de control. Stau mereu in spatele scenei, trag sfori ce controleaza mass-media, partidele politice, agentiile de informatii, pietele bursiere si birouri guvernamentale. Probabil ca cea mai mare parghie de putere este controlul asupra valutei. Prin intermediul ingineriilor bancare s-au creat boom-uri economice, au fost tipariti bani din nimic pentru a imprumuta guverne si populatii si au fost incasate dobanzi de zeci sau sute de ori mai mari. Insa o crestere economica pe o piata finita inseamna o crestere finita. Si asta s-a stiut de la bun inceput. industrializarea ne-a permis grabirea spre aceasta limita in ultimele doua secole. productia a devenit tot mai eficienta, pietele au devenit incet, incet globale iar cerinta a inceput sa scada.
Acest punct ar fi fost atins prin anii ’70 cand oferta a inceput sa depaseasca cererea. Prin urmare, globalizarea a mutat productia in statele low-cost crescand astfel profiturile corporatiilor pana la un anumit punct. Datorita banilor electronici s-a creat timp de cateva decenii iluzia unei cresteri economice, pana cand, in septembrie 2008, castelul de carti s-a prabusit. Planurile erau facute de ceva timp iar elitele au beneficiat inca odata de aceasta scadere drastica.
In cartea sa “Confesiunile unui asasin economic”, John Perkins explica modul in care tarile din lumea a treia au fost fortate in ultimele decenii la datorii imense catre anumite institutii bancare . Insa ceea ce se intampla cu ceva timp in tari din lumea a treia a inceput sa se practice cu Uniune Europeana. Am observat deja efectele FMI-ului asupra catorva tari date drept exemple pentru cele care vor indrazni sa nu se supuna regulilor. Demontarea statului a inceput cu mult inaintea crizei financiare planificate din 2008. Oamenii acestia stiu ce fac si nu se grabesc. In SUA si Marea Britanie demontarea statului a inceput in anii ’80 cu Reagan si Thacher iar in Europa cu Tratatul de la Maastricht ce a pus bazele Uniunii Europene… Astfel suveranitatea statelor incepea sa scada iar ordinele dictate de UE au inceput sa fie prioritare intereselor statelor.
Un alt aspect care a fost luat in calcul de catre elite la inceputul cresterii economice a fost inmultirea populatiei. Prosperitatea paturilor sociale de sus a facut ca cele de jos sa-si mareasca indicele de confort. Insa era de asteptat iar beneficiile de pe urma inmultirii claselor de jos urmau sa fie incasate tot de ctre elite. Odata cu cresterea numarului de indivizi crestea si cererea de pe piata. Mai mult consum inseamna mai mult profit. Efectele adverse se faceau insa simtite. Un popor mai numeros e mai greu de controlat. Experimentele au inceput sa apara: Comunismul, Fascismul, Democratia… Mergand in paralel aceste forme de guvernamant au controlat populatiile sub diferite metode, de la constrangere pana la manipulare. Iar elitele observau rezultatele. Odata cu planificarea caderii economice s-a planificat si rezolvarea acestei probleme… se punea temelia unui stat totalitar global condus de o mica elita.
Declinul
De mai bine de 4 decenii, se asteapta un regim de schimbare a ordinii, a paradigmei vechiului sistem catre un nou sistem global. Procesul de tranzitie a fost caracterizat prin introducerea de politici si practici noi care mai tarziu au fost limitate in statele din lumea a treia. Miscarile anti-globalizare au fost in prima instanta raspunsul populatiei la schimbarea regimului. Insa daca la inceput demonstratiile anti-globalizare erau tolerate, incepand din jurul anului 2000 politia a devenit un prim pion in lupta elitelor pentru controlul maselor. bineinteles, de multe ori asemenea deonstratii erau orchestrate chiar de catre papusarii sistemului iar violenta unor astfel de manifestatii au condus inevitabil la raspunsuri violente din partea fortelor de ordine. In mod ironic la raspunsul politiei, demonstratiile au crescut in intensitate si putere raspunsul politiei fiind pe masur. S-a ajuns in anumite situatii cand nivelul de violenta de pe ambele parti au inceput sa semene cu un razboi de gherila. Pana in 2001 miscarile anti-globalizare dominau paginile de presa internationale iar opozitia fata de globalizare ajunsese la proportii masive.
Toate s-au schimbat in 11 septembrie 2001 ziua in care turnurile gemene au cazut. Miscarea anti globalizare impreuna cu globalizarea in sine au disparut din constiinta publicului din acea zi. Un nou scenariu la nivel mondial, un nou circ media cu un nou inamic si un nou tip de razboi… un razboi fara sfarsit… un razboi impotriva fantomelor… un razboi impotriva terorismului. Daca in 2008 criza financiara a permis unor proiecte in curs de desfasurare sa fie accelerate, cum ar fi desfiintarea suveranitatii si impunerea austeritatii maselor, evenimentele din septembrie 2001 a permis unor proiecte in curs de desfasurare sa fie accelerate, cum ar fi abandonul libertatilor umane.
Chiar inainte ca ultima piatra sa cada din turnuri si ultimul american sa-si dea ultima suflare, “Patriot Act” a fost elaborat proclamand in termeni farte clari pentru toata lumea ca statul politienesc s-a instaurat in SUA. Ca o ironie a sortii, daca miscarile anti-sistem strigasera in urma cu cateva luni “Asa arata un stat demcratic!” acum elitele le intorceau sloganul “Asa arata un stat opresiv, politienesc!”. Evenimentele din septembrie 2001 au ajutat la crearea unui climat politic in care invazii ale natiunilor suverane ar putea fi justificateusor. Dictatura mondiala isi face loc incetul cu incetul…
“Un singur guvern mondial, o singura moneda si o singura religie, sub o oligarhie permanenta, nealeasa de popoare, care se alege singura din cercurile ei, sub forma unui sistem feudal, ca in Evul Mediu.” – John Coleman, fost ofiter MI6 in cartea “Ierarhia conspiratorilor – Comitetul celor 300″
In ultimii ani in media oficiala, sau alternativa, o idee s-a propagat destul de repede si a fost asimilata de catre majoritatea oamenilor de pe glob… globalizare este cuvantul de ordine. Se intrevad avantaje economice datorita distrugerii granitelor dintre tari si apropierea popoarelor intre ele. Globalizarea are insa un scop ascuns. Cu toate ca majoritatea oamenilor au fost manipulati sa creada ca aceasta uniune a tuturor popoarelor e benefica pentru toata lumea, sunt multi cei care vad poza de ansamblu si scenariul ce se pune in practica zi de zi fara ca noi, oamenii obisnuiti, sa realizam scopul in sine. Acesti oameni sunt marginalizati si ridiculizati la extreme doar pentru ca prezinta o realitate paralela a lumii in care traim. In 1948 George Orwell scria faimosul roman 1984 in care prezenta in detalii un guvern ce va avea controlul absolut asupra oamenilor, un guvern ce nu se va multumi cu aprobarea din partea populatiei ci va dori ca populatia sa creada ceea ce puterea ii spune ca e adevarat.
Insa ce urmaresc elitele? In ultimii ani unii scriitori au ales sa “denunte” un sistem ce pare ca ne conduce spre un stat de tip Orwellian. Phillip Marshall, William (Bill) Cooper, Jim Keith, Kenn Thomas, Gary Webb, Timothy Green Beckley, Jan van Helsing, Tim Swartz, David Icke, Alex Jones, sunt doar cateva nume care au avut curajul sa dezvaluie planurile secrete ale elitelor, unii chiar pierzandu-si viata in urma dezvaluirilor. O sa incerc sa fac un mic rezumat al ceea ce se va intampla pe aceasta prea frumoasa planeta pentru cei ce sunt prea preocupati cu treburile cotidiene si nu au timp sa priveasca in jur, pe voi ceilalti va voi plictisi dar sunt sigur ca daca tot ati ajuns pana aici veti continua. Planeta noastra care milenii de-a randul ne-a fost gazada, ne-a hranit si ne-a adapostit, se va transforma intro-o imensa inchisoare. Poate ca generatiile ce vor trai in viitor nu vor considera ca sunt asuprite dar privind din prisma noastra de acum faptele ne conduc catre aceasta idee. Metodele folosite pot fi catalogate de catre unii drept crime impotriva umanitatii iar altii vor considera ca oamenii nu vor lasa aceste lucruri sa se intample. Insa, la fel cum vedem si in prezent, oamenii prefera sa-si traiasca viata in coivia lor de cristal neinteresati de problemele globale pentru care considera ca sunt prea neinsemnati sa schimbe ceva. Pe scurt, elita este pe punctul de a-si realiza visul. Acest vis a fost in planurile tuturor regilor, imparatilor si dictatorilor din vechime, anume de a controla toate teritoriile Pamantului prin putere absoluta.Realizarea acestor planuri se va desfasura prin miscari strategice simultane si pe care omul de rand le va vedea ca pe evenimente normale…
Agenda elitelor presupune in mare urmatoarele
1. Crearea unui guvern mondial dominat de catre o mica elita.
2. Crearea unei monede unice electronice cu ideea de a diviza lumea in doua clase : stapani si sclavi.
3. Implantarea in fiecare persoana a unui cip cu informatie biometrica cu datele sale si banii electronici care ii detine, asa obtinandu-se controlul asupra fiecarei persoane de pe planeta.
4. Reducerea drastica a populatiei pentru a ne controla mai usor si a administra resursele naturale.
Cum se va ajunge acolo ? Planul este in desfasurare de cativa ani. Inceputa deja de cativa ani criza economica face jocul marilor corporatisti ce au in biroul lor masina de facut bani. Prin aceasta criza foarte multi oameni si-au pierdut economiile si locul de munca, in special in Europa si Statele Unite. Dupa cum s-a vazut in ultimi ani multe corporatii au inregistrat cresteri economice tocmai datorita crizei. In concluzie, doar omul de rand a avut de pierdut de pe urma crizei. „Criza este o modalitate de jaf. Atunci cand cineva da faliment, altcineva castiga din asta” – Dmitri Smirnov, economist. O alta consecinta a crizei sunt protestele oamenilor. Odata cu cresterea protestelor, elita va crea grupuri teroriste antisistem false,care pe langa crime vor instala haos . Consecinta finala va fi instaurarea unui guvern cu o auterita puternica de tip fascist, probabil tot la cererea populatiei.
Evolutia colapsului economic a urmat si va urma cursuri diferite. In Europa e generata ideea ca nici o tara nu va putea supravietui singura iar guvernul european stabilit va avea puteri din ce in ce mai mari diminuand suveranitatea nationala. Tari ca Grecia si Cipru au fost date deja ca exemple in caz de nesupunere. Functiile publice ale statului se vor privatiza iar corporatiile se vor contopi cu statul .Vor fi tot mai multe cazuri dezvaluite de politicieni corupti. Acum apar liderii manipulati din umbra de catre corporatii. Acesti lideri se vor declara contra sistemului si vor oferii solitii pentru a da o iluzie de regenerare economica si speranta. Guvernul european se va umple de tehnocrati care inlocuiesc incet dar sigur pe vechii politicieni acuzati de ineficienta si coruptie. Se instaureaza astfel un stat european unificat aparent democratic, guvernat de o elita corporatista.
In SUA criza provoaca mari framantari. Prezenta armelor a fost cat de cat reglementata in urma cu putin timp. Totusi vor fi grupuri armate ce vor lupta impotriva statului federal creat si manipulat de catre elite producand victime nevinovate. Guvernul federal va instaura starea de urgenta si legea martiala pentru a se reface controlul. Vor intra in functiune campurile de concentrare FEMA, inchizand dizidentii si pe toti acei care protesteaza, sub pretextul terorismului. Detentii si represalii masive in numele securitatii. SUA va deveni un stat fascist… Totul va culmina cu introducerea serviciului obligatoriu in slujba statului. Masele de oameni ce traiesc in saracie, si nu numai, vor fi obligate sa munceasca pentru stat in schimbul hranei si a cazarii. Pentru a reprima populatia vor fi selectionati cei mai antisociali oameni ce vor forma servicii de militie. Inceputa deja tehnica denuntului si supravegherii intre cetateni va atinge cote cat mai mari in schimbul unor beneficii si al promovarii sociale.
Criza sanitara se va instala intr-un anumit moment al colapsului economic pentru a consolida controlul masiv asupra maselor. Astfel se va provoca o epidemie mondiala in care situatia (ca de obicei) va fi exagerata de catre mediile de comunicate generand astfel o stare de panica.Printre alte masuri, se vor interzice manifestatiile sub pretextul propagarii bolilor.Un alt avantaj al epidemiei e anihilarea silentioasa a multor dizidenti politici.
CIP
In acest moment autoritatile vor organiza programul de implementare a unui CIP pentru fiecare cetatean. Folosit initial pentru a depista noile focare de gripa acest CIP va contine toate datele cetateanului, profil fizic psihologic, cat si bani, eventual si un dispozitiv de emisie receptie tip GPS.
Astfel mai devreme sau mai tarziu toti vor realiza ca fara CIP nu au acces la sanatate, la bani sau la interaciunea cu sistemul. Astfel baza controlului masiv e asigurata. Internetul, camerele de supraveghere, dronele civile si militare combinate cu internetul vor forma BIG BROTHER al lui Orwell.
In tot acest timp, vor izbucni razboaie regionale in Orientul Mijlociu, Africa, America Latina,etc… Aceste razboaie vor fi concepute de la bun inceput si vor fi pornite tot de catre “teroristi” manipulati din umbra de catre sistem. In aceasta faza marile puteri nu vor intra in conflict direct insa dupa mai multi ani de razboaie regionale si oadata obtinut controlul total al populatiei, va incepe si marele razboi intre puteri. Recrutate cu forta, masele de populatie vor fi trimise la razboi. Vor fi folosite arme chimice, biologige si chiar nucleare asupra marilor centre pentru a elimina marea parte a populatiei.
Razboiul se va sfarsi cand lideri controlati de catre elite vor aparea in fata oamenilor ca salvatori spirituali ai lumii si vor incheia o pace fundamentala intre toate natiunile. Acum toti sunt cu creierul spalat. Istoria se poate rescrie de catre invingatori asa cum a fost si pana acum. Controlul este total iar cei foarte putini care mai indrazanesc sa se incrunte la legile sistemului sau sa critice aplicarea acestora va fi dat drept exemplu. Toti vor fi de acord ca datorita acestor “teroristi” lumea a trebuit sa treaca prin cea mai mare criza sociala incheiata cu un razboi cum nu s-a mai vazut. Iar solutia va fi simpla : te supui sau mori ! Supravietuitorii, epuizati si supusi, accepta sistemul definitiv de unic guvern controlat de o elita cat mai mica si mai puternica. Astfel, stapanii lumi au la cheremul lor masele de “sclavi” controlati cu ajutorul tehnologiei avansate, sclavi ce nu se vor mai impotrivi niciodata.
Dupa estimarile mele durata intregului proces cred ca va dura intre 10 si 30 de ani.
Dupa asta lumea va arata cu totul diferit de ceea ce iti imaginezi. Nu va mai exista clasa de mijloc, vor fi doar stapani si slugi.Toate legile vor fi uniforme, intr-un sistem juridic unitar de curti mondiale, care aplica acelasi cod unificat, sprijinite de o forta politieneasca a guvernului mondial si de o forta militara mondiala, pentru impunerea legilor in toate fostele tari, care nu vor mai avea granite nationale.Sistemul economic va functiona de asa natura, incat clasa oligarhica va permite sa se produca exact atatea bunuri ?i servicii cate sunt necesare sa mentina clasa muncitoare in stare de functionare. Toata averea va fi concentrata in mainile membrilor elitei. Sursele de energie, apa si hrana vor fi furnizate la nivel de supravietuire pentru cei care nu sunt membrii elitei, incepand cu popoarele Europei ?i Americii de Nord si trecand apoi la celelalte rase. Popula?ia Canadei, Europei de Vest si Statelor Unite va fi decimata mai repede decat a celorlalte continente, pana ce populatia globului va ajunge la cifra de un miliard, care va putea fi stapanita mult mai usor, dintre care 500 de milioane vor fi chinezi si japonezi, alesi pentru ca sunt popoare inregimentate de secole si sunt obisnuiti sa asculte ordinele fara sa le discute.
Bineinteles ca ceea ce am descris mai sus este planul general. In prezent se desfasoara in paralael si alte planurile ale elitelor.Unul dintre acestea ar fi limitarea inmultirii populatiei prin vaccinuri, miscorarea limitei de varsta prin alimente modificate genetic, arme de control in masa, supravegherea populatiei etc. Planu este de cateva sute de ani pregatit. Insa daca in urma cu 70-80 de ani dovezile erau prea putine, in zilele noastre acestea sunt in jurul nostru. Trebuie doar sa vrem sa le vedem. Trebuie doar sa vrem sa luptam cu ele.Lumea noastra este la marginea sclaviei si a distrugerii. Suntem condusi de catre o elita de psihopati ce nu au pic de respect pentru viata noastra. Au in serviciul lor o armata de oameni corupti care sunt in stare de orice pentru a-si mentine statutul. Vom permite oare ca acestia sa ne extermine sau sa ne transforme in sclavi sau vom lupta pentru libertate si supravietuire ?
Solutiile sunt la indemana noastra !
Pentru a stopa planurile lor avem cateva obiective :
-Informarea cat mai multor persoane despre planurile elitelor;
-Convingerea fortelor de securitate sa protejeze populatia in schimbul slujirii elitei;
-Denigrarea mediilor de difuzare a stirilor elitiste si boicotarea acestora prin refuzul de a folosi televizorul, ziarele sau site-urile corporatiste;
-Deconspirarea clasei politice care serveste interesele acestor criminali in schimbul intereselor populatiei;
-Evitarea cu orice pret a implantarii oricarui dispozitiv ce va face din tine o unealta de control;
-Limpezeste-ti mintea de valorile false ce ti-au fost implantate de catre sistem, cu precadere consumerismul;
-Nu fi adeptul orb al vreunui lider oricat de morale par tehnicile sale sau oricata dreptate crezi ca are. Fi tu insuti liderul faptelor tale !
-Ura rasiala sau etnica duce doar la diviziunea populatiei. Nu te lasa pacalit!
-Informeaza-te despre orice. Incepand de la alimentatie sanatoasa si alternativa si terminand cu tehnici de supravietuire! poate parea o gluma acum, dar poate intr-o zi imi vei multumi.
NU TE SUPUNE !!!
Manipularea lor nu are limite. Te-au facut sa crezi ca esti un fir de nisip nesemnificativ, o simpla furnica in furnicarul omenesc, ca nu te poti apara, ca nu ai dreptul sa judeci; sa nu spui ce gandesti, sa nu gandesti; ca nu ai nici o valoare … Te-au facut sa crezi ca nu poti duce o viata fericita decat daca ai produsele lor, doar daca iti cumperi fericirea din mall-urile lor; fericirea constand in produsele lor… Ca nu esti decat o statistica, un numar simplu pe ecran, usor de sters…
Dar nu este adevarat ! Daca esti capabil de iubire si lupta, sufletul tau face mai mult decat toate mintile lor la un loc. Daca vrei ca urmasii tai sa traiasca cu adevarat liberi sa nu te indoiesti de asta. Traiesti cele mai importante momente din viata ta si o sa faci parte din momentul cel mai important al umanitatii. Totul depinde de tine ! Tu decizi daca esti un simplu miel dus la abator sau te afli intre oamenii care au luptat pana la ultima suflare la eliberarea din sclavie a omenirii. Cred ca a venit momentul sa demonstrezi valoarea si curajul tau !

Comments