Solutii… pentru adormiti

Internetul este plin de site-uri, bloguri sau articole ce “informeaza” mai mult sau mai putin despre un control din partea anumitor persoane asupra populatiei. Multi oameni se declara deschisi la asemenea afirmatii, altii le iau in ras, iar foarte putini studiaza fenomenul.Desi multitudinea de informatii abunda, foarte putine persoane cred ca este un complot in directia inglobirii totale a individului.De la premisa ca munca ne ocupa asa mult timp incat nu mai avem timp sa ne documentam, (sistem promovat de catre elite) pana la credinta ca alimentele, bauturile carbogazoase sau “naturale”, pana si apa, par sa fie instrumente cu care acesti oameni produc pagube in randul populatiei mai mult decat ne-am imagina.

Imaginea unor oameni in spatele guvernelor nu pare a fi chiar asa SF, deoarece stim oficial ca marile corporatii fac lobby pe langa anumite persoane aflate in anumite functii de conducere ale unor guverne, uneori ocupand functii importante chiar in interiorul companiilor.Insa ce nu constientizeaza multi, e faptul ca aceste persoane sunt mult mai inrudite decat pare la prima vedere si au o istorie mult mai indelungata decat se crede.De-a lungul timpului s-au rasculat alaturi de populatie impotriva unui sistem pentru a impune altul, au complotat impreuna cu conspiratorii impotriva unor clase politice pe care la randu-i o sustineu, au finantat raboaie asigurandu-si partea chiar daca o grupare sau alta castiga, au infiintat dogme si credinte printre care merita amintit comunismul, fascismul, capitalismul, toate fiind doar teste pentru adevaratul plan final: o singura natiune, cu o singura limba si un conducator (sau un consortiu format din nu mai mult de 10-12 persoane) care sa conduca fara opozitie.

Noi oamenii le facem planul fara sa vrem. Exemplele sunt multe dar voi amintii doar cateva, pentru ca restul rezulta din acestea :
1. societatea de consum – Cati dintre voi nu aveti in casa produse pe care poate le-ati folosit doar o data si, daca va ganditi bine, nici nu stiti de ce le-ati cumparat ? Cati oameni nu cumpara un produs doar pentru ca cel vechi s-a demodat, desi cel nou indeplineste in proportie de peste 90% aceleasi functii ? Cate haine trebuie sa ne cumparam pentru a satisface minimul de confort ? Cat de scumpa trebuie sa fie masina pentru a ne hranii indeajus EGO-ul ? etc…

2. slavirea televizorului – Cati din oamenii de azi nu se uita la televizor? Cati dintre cei care privesc acest ecran minunat si colorat nu vin cu argumente intr-o disputa “am vazut eu la televizor” ? Cati din cei ce privesc seara de seara stirile isi pun vreodata intrebarea cat este manipulare si cat este adevar in cele prezentate ? Inca de la inventia radioului elitele au inteles importanta manipularii oamenilor pentru ca tot ce se spunea acolo era “oficial”, deci adevarat. Televiziunea a dus acest concept pe o scara mult mai inalta si l-a perfectionat pana la extreme.

3. filmele – Cati dintre voi sunteti constienti ca prin filme mesajul ajunge in subconstient ? Experimente din anii ’50-’60, date publicitatii recent, arata ca oamenii au fost manipulati sa consume anumite produse dupa ce au vizionat filme.Bineinteles ca in prezent mesajul este mult mai sublim si ajunge acolo unde trebuie, dar sunt si mesaje directe care isi ating tinta. In ultimul timp alaturi de filme se pot adauga si filmele de desene animate pentru copii. S-a descoperit ca prin filme omul isi imagineaza un posibil scenariu ce poate devenii real si tot acolo se gasesc si solutiile. Diferenta e ca in realitate solutiile difera mult.

4. ziarele si emisiunile de duzina – Stiati ca cel mai accesat ziar din Romania este un tabloid ? Lucrurile stau la fel in cazul emisiunilor urmarite la TV. Suntem oripilati de ceea ce se intampla in jurul nostru in timp ce urmarim cu interes afirmatiile de doi lei ale lui …escu despre …xulescu. Nu facem nimic, ba dimpotriva bagam bani in buzunarele celor care comercializeaza asemenea gunoaie. Daca va linistestecu ceva, va spun ca si in tarile mult mai dezvoltate tendinta e la fel. Cartile au inceput sa fie pe cale de disparitie pentru ca avem telefoane ce ne tin la curent cu toate despartirile si impacarile din lumea mondena.Uitandu-te oripilat la o emisiune de doi lei si constientizand acest lucru, nu te face mai bun decat acela ce nu constientizeaza. Pentru el e normal dar pentru tine…

5. alimentatia – Societatea actuala se bazeaza pe produse prefabricate, in mare parte artificiale.Cati dintre oameni realizeaza ce manaca atunci cand cumpara produse tip fast-food ? Cati dintre noi citim etichetele de pe produsele cumparate din supermarketuri, (si oare cati intelegem terminologia creata exact pentru a ne debusola) produse care sunt prefabricate tocmai pentru a avea un termen de valabilitate mai lung.Pana si fructele si legumele par sa fie mai ieftine venind din cealalta parte a lumii decat cele autohtone.Cineva vrea cu tot inadinsul sa consumam anumite produse in detrimentul atora.De multe ori discutand cu oamenii pe tema acestui subiect raspunsul ce pare a fi pe buzele tuturor este “si ce putem face? “

6.partea spirituala – Putini oameni trec prin filtrul gandirii ceea ce li se spune de catre o autoritate in materie de religie .Inca din copilarie copii sunt invatati nu sa gandeasca singuri, ci cum vor parintii, iar chestiunea religioasa pare in cele mai multe familii foarte serioasa. Plecand de la religiile de baza, ajungand pana la cele modernisme de tip new-age, aceste institutii se joaca cu mintea noastra, iar la o analiza mai aprofundata asupra fenomenului vedem ca scopul este intotdeauna acelas, puterea asupra individului. Folosind manipularea ca pe un mod de actiune, scopul devine atins dupa ce gloata a primit mesajul si a rezonat cu acesta.Un scop secundar al acestor forme de manipulare este banul.Daca toata lumea te asculta de ce sa nu tragi si ponoase de pe urma acestor creduli ?!

7.banii – Cred ca asta trebuia sa fie primul exemplu dar am preferat sa enumar altele tocmai pentru a ajunge aici. In societatea moderna a avea un statut social mai bun decat al vecinului pare sa fie scopul in viata.Bineinteles, nu vorbesc aici de oamenii care cauta sa munceasca de pe o zi pe alta pentru a supravituii, ci de aceia pentru care traiul necesar a fost de mult acoperit.Se pare ca niciodata nu e de ajuns, egoul nostru trebuie hranit iar functia mult visata nu va intarzia sa apara.Trecem peste principii morale, nu avem timp de educatia copiilor, nu ne intereseaza ce se intampla in jurul nostru decat daca se intersecteaza cu cariera noastra.Cei aflati in umbra au folosit acest model in perioada de dupa cel de-al doilea razboi mondial in SUA sub sigla “visul american” si se pare ca le-a reusit de minune.Putini oameni sunt cei care se gandesc serios ca sunt manipulati cu ajutorul dorintei lor de a acumula cat mai mult.

…sunt atat de putine exemple enumerate… dar daca am fi constienti de ele, credeti-ma ca foarte multe lucruri s-ar schimba in viata noastra. Am incepe sa vedem lumea diferit iar ei ne vor percepe diferit. Daca vrei schimbarea celorlalti trebuie sa incepi cu tine, spune o vorba inteleapta.

Ne-am invatat sa primim solutii pentru orice; am fost invatati sa facem ceea ce fac semenii in jurul nostru pentru a nu iesii din tipar; asteptam atat de multe lucruri sa se intample de la sine; vrem sa traim ca “afara” dar ne comportam ca niste huligani; vrem sa ne spuna altii tot pentru ca suntem prea lenesi sa cautam, sau nu avem timp. Tocmai de asta controlul asupra noastra e atat de mare pentru ca cerem tot, cersim… sa ma ajute si pe mine cineva ! Oare cum s-a ajuns aici ? Daca suntem constienti de ceea ce se intampla in jur, nu avem nevoie decat de taria de a spune NU.

Comments