I loving it !

Orice om care a decis sa fie child free, ( in special daca e femeie ), s-a intalnit cu hoardele de cretini, care au simtit ca-i de datoria lor, sa-l agreseze verbal, pentru ca are tupeul sa fie el insusi si sa faca ce doreste cu viata lui.
Pentru ca, se stie : daca nu urmezi turma, e ceva in neregula cu tine. Iar turma are intotdeauna dreptate, doar pentru ca e majoritara ca numar. De regula, in cel mai fericit caz, esti un ciudat. In cel mai rau caz, esti considerat psihopat, traumatizat, cu probleme psihice. Ca altfel nu se poate si nu se exista sa nu iti doresti sa faci ce face turma.

Da, turma de vite incaltate a atat de obtuza, incat nu poate concepe ca exista oameni care au alte gusturi si alte preferinte in viata, diferite de ale lor si ca e foarte normal sa fie asa. Ca nu suntem toti, trasi la xerox.


Prin urmare, pentru vita incaltata, este de neconceput ca exista oameni care nu se topesc de dragul boracilor balosi si putind a lapte acrit. La fel de neconceput este, ca exista oameni carora le plac boracii, dar decid ca n-au nevoie de plozi in viata lor si decid sa nu se puiasca.

Da, sa nu puiesti, este o decizie constienta, rationala si atat. Ce-o fi atat de greu de inteles ?
Nu are drept cauza, motive freudiene, ci motive rationale : oamenii child free, tin mai mult la libertatea lor, decat sa sclavageasca la un borac.

Iar oamenii care decid sa fie child free, incep sa fie tot mai multi : au inceput sa se trezeasca din dresajul la care au fost supusi de catre familie si societate ( ca boracu e fericire asi implinirea vietii tale, bla-bla ).

Conform ca Pew Research Center, in anii 1970, 1 din 10 femei decide asa nu puiasca.  Acum, numarul lor este de 1 femeie din 5, este child free.
Au inceput muierile sa-si dea seama ca se traieste mult mai bine, fara sa ai stres si cheltuiala cu plozii.

– Mai mult ca niciodata, din ce in ce mai multe femei aleg sa nu puiasca. 19 % dintre femeile intre 40-44 de ani, nu au plozi, iar asta reprezinta aproape dublarea procentului care era acum 30 de ani. ( US. Census Bureau ).

– Paternul nu se limiteaza doar la USA, ci s-a imprastiat pe tot globul. Din ce in ce mai multe femei, in zilele noastre, decid sa fie child free : mai multe ca niciodata !
Conform cu cercetatorii din tarile europene, 1 din 5 femei din Vestul Europei, decide sa nu puiasca, comparat cu doar 1 din 10, cat erau acum 30 de ani.
In Germania, procentul de child free este de 1 din 4 femei ! In Japonia, numarul de femei care nu puiesc, este chiar si mai mare : 1 din 3 femei este child free !

Si nu, nu ne compatimiti ca nu vrem plozi : bucurati-va pentru noi ! ( ca avem o viata mult mai buna )

Cunosc cateva femei in Romania, care au decis sa fie child free, insa n-au avut niciodata curajul sa o spuna public, tocmai de frica hoardelor de cretini, care le-ar fi putut judeca si face probleme ( multe erau profesoare ). Asa ca, atunci cand erau intrebate, minteau cu nonsalanta, ca n-au putut biologic, sa ramana gravide, dar ele si-au dorit atat de muuuult sa aiba plozi !

Vitele incaltate, nu pot concepe ca pur si simplu nu vrei plozi : cu siguranta e ceva defect la tine. Poate te-a batut mamica in copilarie si ramas traumatizat. Poate esti egoist. Sau poate amandoua ! Pentru ca se stie, orice om normal la cap ( dupa standardele turmei ), vrea sa se puiasca.

Da, e o decizie 100 % egoista, sa nu fac plozi. So what ?
Pai decizia ta de a pui, e mult mai egoista : ca te puiesti, pentru placerea ta, ca sa daruiesti iubire, ca sa te simti tu bine leganand boracu’. Il faci, ca sa-ti satisfaci tie nevoile, folosindu-te de borac. Macar omul child free, are bunul simt de a nu se folosesti de alte fiinte neajutorate si incapabile sa-si exprime vointa, ca sa-si satisfaca nevoile.

In plus, puitorul aduce pe lume o fiinta pe care o condamna la sclavie pe viata, si apoi ii pretinde cu tupeu de borfas, sa i se arate iubire si respect ! WTF ? ! !
Mai mare ipocrizie ca la puitori, n-am intalnit never-ever : cum poti sa-ti imaginezi ca voi iubi pe cei doi monstri care m-au condamnat la sclavie pe viata ? Ca trebuie sa fii un monstru, sa-ti faci cu buna stiinta,plodul, slav.
Ne-au condamnat sa traim intr-o societate primitiva si nedreapta, dupa care vin si ne spun cat de tare ne iubesc ei : pai faptele arata exact contrariul.

Incearca sa spui hoardelor de cretini ( cand esti intrebat, desigur ), ca tu ai decis sa nu puiesti : toti fac o fata lunga. Cei apropiati tie, te sfatuiesc sa nu mai spui la nimeni, ca hoardele de cretini te vor ostraciza. Cei care nu iti sunt apropiati, se vor simti datori sa te agreseze verbal pe loc, sa-ti faca morala, sa te aduca pe calea cea drepta .

Nu inteleg ce o fi atatde greu de priceput, ca oamenii child free, decid sa nu puiasca, nu doar din ratiuni materiale ( celebrele sacrificii facute pentru crestere aplozilor ), cat pentru pierderea libertatii ( farama aia, care ne ramane, dupa ce venim de la job ).
Cat de idioata ar trebui sa fiu, ca sa folosesc altea cateva ore / zi pe care mi le permite sistemul sa le folosesc doar pentru mine, sa renunt la ele, transformandu-ma in servitoarea personala a cuiva ( a boraului ) ?  Da’ ce-s eu, proasta satului ?
In loc sa stau in pat sa citesc ceva, sau sa fac ce vreau, cand vreau … stau sa schimb scutece si sa slugaresc puradeii !  Foarte inteligent !

Si spun oamenii care au ales sa nu puiasca, cum sta treaba cu libertatea : libertatea de a calatori atunci cand te taie capul, fara preaviz si pregatiri din timp. Libertatea de a nu planifica in functie de programul boracului, noptile in care sa iesi la distractie in oras sau noptile pentru sex. Libertatea de a iti lua jucariile si a te muta unde ai chef, fara sa te ingrijorezi despre scoli.
Libertatea de a-ti folosi timpul liber asa cum doresti tu . Libertatea de a-ti stabili tu prioritatile ( nu nevoile boracului ). Libertate ade a-ti lua cate luni de miere ai chef. Libertatea de a dormi cat ai chef. Libertate ade a lua decizii proaste, pentru ca nu depinde nici un borac de tine, care sa te forteze sa iei deciziile ” care trebuie” .
Libertate ade a avea hobbiuri. Libertatea de a-mi pune casnicia deasupra tuturor.

O canadianca, Monica Zeniuk a sintetizat in cateva vorbe, atunci cand a fost intrebata de un reporter, care sunt beneficiile de a nu pui : ” Beneficiile de a nu avea plozi sunt in garaj, in dulapul cu haine si in vizele din pasaport. “
( Cu alte cuvinte, a nu avea plozi, inseamna un standard de viata mai ridicat. O viata mai buna.) Desigur, unii pot spune ca asta e doar o faza, insa asta ii defineste pe oamenii care nu puiesc.  Canadianca mai spune ca are o casnicie fericita pentru ca  amandoi se bucura de experiente noi, calatoresc si sunt spontani unul cu celalat.

Da, turmele de cretini, te fac sa te simti ca un rahat cu ochi, cand incep cu lamuritu’, ca trebuie sa puiesti. De ce trebuie sa puiesti, nici ei nu’;s capabili sa argumenteze ( ca nu exista argumente rationale pentru asa ceva. Exista doar siropuri sentimentaliste . )

Celor care aleg sa nu puiasca, li se pune placa mereu aceeasi : ca sunt egoisti, ca sunt anormali, imaturi, destinati sa moara singuri in casa.
Hoardele de cretini, considera ca e de datoria lor sa intre cu bocancii in viata mea si sa-mi faca morala si ordine. Pai ce, eu le spun lor ca sunt imaturi , niste monstri de egoism, pentru ca puiesc ?  Nu le spun si imi vad de treaba mea , desi am argumente rationale cu care sa sustin afirmatiile ( spre deosebire de ei ).
Dar ei simt nevoia sa-ti de ala cap, daca te-au mirosit ca nu te conformezi cu obiceiurile turmei.

Exista credinta, adanc infipta in creierul bizonului, cum ca parintia te transforma cumva magic, dintr-un gunoi de om, intr-un sfant. Deci, despre parinti, ca si despre morti …. numai de bine !
Prin urmare, cine nu-i parinte, e un om de calitate inferioara, un egoist negru in cerul gurii.

Adevarul este ca oricine isi foloseste organele de reproducere, poate sa p[roduca un boarc, iar oamenii egoisti vor deveni doar niste parinti egoisti.

Raspunsul uni om care refuz asa puiasca : aceasta lume nu merita sa aiba copiii mei .
Foarte corect. Nici eu n-as accepta in ruptul capului, sa-mi cresc plozii in societatea umana : profund sclavagista si primitiva.

Societatea umana e obsedata de boraci, si cele mai multe discutii sfarsesc despre vedetele care sunt de-a fata, iar parintia devine sinonim cu ” a avea totul “. Cumpara o sacosa de la Lululemon si va veni la pachet cu lozinca ” Plozii sunt organsmul vietii “.

Foarte multi dintre noi, nu simt ca au dreptul sa spuna ” nu”. Ei sunt prinsi intre normale societatii, intre dorinta de a-si multumi parintii, puindu-le nepoti  si sunt ingrijorati ca ei nu vor putea niciodata sa-si permita viata pe care parintii lor si-au permis-o.
Generatiile de acum nu mai au securitatea jobului de care s-au bucurat parintii lor si nu vad un viitor, dincolo de un iPad si o vizita la Disneyland.

Unor puitori le place parintia , chiar daca se simt prinsi in capcana unui roller coaster care are operatorul mort de beat si nu isi pot imagina ca exista oameni care nu vor sa faca aceasta calatorie.

Asa cum ziceam, vitele incaltate nu pot concepe decat ceea ce ei eu experimentat in mod direct : orice altceva … nu exista si nu e posibil . Iardaca realitatea le-o demonstreaza ca totusi exista si altceva decat au trait ei ( sa nu doresti plozi ), atunci incep sa caute si sa inventeze explicatii care sa le sustina teoria ca asa ceva nu poate exista : adica aia care nu vor plozi, sunt bolnavi cu capu’, traumatizati, etc.

Nu, oamenii care nu vor sa puiasca, nu au nevoie nici de simpatie, nici sa fie blamati. Ei au nevoie doar sa fie lasati in pace, ca sa se bucure de alegerea facuta .

Un barbat care a ales sa nu puiasca, scrie la ziar ca a luat decizia, inainte de casatorie. Pentru el, sa aiba plozi, este echivalent cu o viata straina si foarte restrictiva, si nu e interesat de asta. Intre timp, a invatat sa ignore turma, pentru ca si-a dat seama ca stilul de viata pe care el in prefera, nu coincide cu ceea ce turma considera a fi ” normalitatea” .

Sa fii child free, iti permiti in viata multe lucruri minunate si celmai important, ai timp . Timp sa te bucuri de hobbiuri, sa calatoresti prin lume, sa iti dezvolti cariera, sa ai grija de propria sanatate si bunastare si mai alea ai mai mult timp la dispozitie, ca sa dezvolti conexiuni puternice cu partenerul de viata.

Alt om care a decis sa nu puiasca, scrie la ziar definitia plodului : 20 minute de placere, pentru 20 de ani de chin.
Adevarul ca cresterea plozilor e un stres si un chin, insa oamenii sunt mult prea ipocriti ca sa recunoasca asta, fie si fata de ei insisi. Plus ca intervine si disonanta cognitiv, care face treaba excelenta pana cand stiinta va ajunge suficient de dezvoltata incat sa poata produce fiinte umane direct adulte, fara sa treaca prin copilarie. Atunci, toata omenirea va reasufla usurata si se va bucura ca a scapat de povara. Pana atunci, sa aiba  plozi e fericira si implinirea vietii lor.

Acum cativa ani, Ann Landers a publicat un articol, in care intreba oamenii daca vor sa aiba plozi. Surprinzator, 60 % dintre respondenti, au zis ca ” nu”. Suspectez ca in zilele noastre, procentul e si mai mare , pentru ca cele mai multe femei au o educatie inalta si joburi bine platite, le place independenta  si sa poata calatori sau sa face orice altceva le face sa se simta bine, fara sa fie stresate de plozi.

Iar imparatul e gol : oamenii puiesc pentru ca plozii ii fac sa se simta ” impliniti ” si le satisface instinctul matern. Oricum o sucesti, iese ca oamenii puiesc pentru a-si completa propriile vieti si a-si implini dorintele. O fac pentru ei insisi si nu dintr-un fals altruism pentru viitorii plozi nenascuti .

Parinti egoisti, produc plozi pentru a se simti ei mai bine ( a-si satisface nevoile personale, pe spatele boracilor ).

Comments