Agonia Occidentului

Occidentul a ajuns in sfarsit precum un pacient in pozitia culcat pe spate într-un pat de spital, privind in tavan la singura realitatea care i-a mai rămas: iluzia pixelilor HD.  Nimeni niciodată nu s-a vindecat de cancer doar susţinând că nu-l are. Există o singură soluţie pentru el.

Există astăzi în societatea occidentală şi implicit românească, anesteziată masiv de telenovele ideatice, un soi de somnolenţă morală, în care omul simplu cade încet şi ireversibil. Ameţit de drumurile isterice zilnice prin care trece, atrofiat la suflet în zarva de la serviciu şi din trafic, presat permanent de media să îşi falsifice sentimentele în faţa pixelilor, omul începe să-şi piardă cârma mentală, intră în derivă morală şi devine un simplu instrument al pierzaniei. Totul a fost dinainte cu meticulozitate pregătit de cercurile de putere pentru ca sedativele care extirpă dorul de veşnicie şi veşnicia însăşi, să-şi facă datoria.


Ce s-ar întâmpla dacă toţi tâlharii acestei lumi – şi nu sunt puţini – şi-ar finanţa agenţii şi agenturi pentru a dezincrimina tâlhăria din spaţiul public. Ar portretiza-o ca pe o selecţie naturală, ca pe o luptă pentru supravieţuire, ar exacerba dimensiunile animalice ale umanităţii, ar justifica furtul prin foame şi corupţia prin generalitatea ei.

Pana nu demult unele regimuri justificau rasist separaţia genetică între proşti şi deştepţi şi recomandau selecţia celor blonzi, înalţi, frumoşi şi inteligenţi. Dacă ar fi avut fonduri de la miliardari oculţi care speculează burse întregi, adepţii selecţiei genetice ar putea cere acum înfiinţarea de continente ghetto-uri, unde să nu existe decât oameni peste 1.80m. Odată cu infestarea celor mai alese valori ale umanităţii: familie, credinţă, educaţie, neam si limbă, cu anomalii păcătoase, se va pierde seva fundamentală a neamului omenesc.

Totul poate fi mutilat: educaţia poate deveni redundantă şi inutilă, condamnând oamenii la o viaţă imbecilă (cazurile copiilor crescuţi de lupi nu sunt subiecte de desene animate, ci scenariul profetic înfricoşător al exterminării umane). Limba maternă ar putea să nu mai fie învăţată, căc şi muţii sunt oameni, nu-i aşa?

Trupul social al occidentului suferă de cancer cu metastaze. E o durere cumplită, anesteziată de morfina tele-mediei şi de consumismul terminal. Dar credeti ca-i va fi de folos o cura de chimioterapie, naturiste, radio-terapie, rugăciune, post, sau cine stie ce alte operaţii complicate pentru înlăturarea tumorilor morale?!

Numai cuvântul lui Dumnezeu ne mai poate salva de acum. Cuvantul lui Dumnezeu este viu şi mai ascuţit decât orice sabie. Astăzi el trebuie să devină bisturiu care să taie în carnea vie şi să extirpeze cancerele care vor aduce pretutindeni moartea. Însă cu tot exodul ăsta de medici, rămâne de văzut dacă vom găsi chirurgii spirituali care să poată suporta oroarea şi să aibă sângele rece pentru a resuscita trupul năpădit de conglomeratele morţii.

Comments