Manipularea maselor – Un razboi nevazut

Agresiunile info-energetice si controlul maselor  Batranii chinezi aveau o vorba de duh: “Sa nu dea Cerul sa traim vremuri interesante!“. Ma tem, ca de ceva vreme, Cerul ingaduie omului sa se confrunte cu propriile lui limite sau haruri. Traind intr-un univers radionic de la 0,5 hz in Delta, pana la 20 de hz in Beta, suntem supusi in fiecare clipa a vietii la conexiuni spontane sau premeditate. Inca de la inceputurile sistemelor de putere s-a impus ideea controlului maselor, fie prin legi si regulamente, fie prin constrangeri si conditionari. Daca demonii sistemelor totalitare au fost intotdeauna forta, frica si nepasarea, in democratie, armatele intunericului, dau dovada de ceva mai multa subtiltate persuasiva. Astazi, prin manipulare, dezinformare si mai ales prin agresiuni PSI, masele sunt modelate ca o plastelina. Macar de-ar fi degetele guvernantilor fine si flexibile…

Inca din 1907, in Petersburg se infiinta Institul de Psihoneurologie sub conducerea unui mare savant, Vladimir Mihailovich Behterev. Depasind cu mult capacitatea de intelegere holistica a generatiei sale, Behterev a postulat teroria biomodalarii, care sustine ca orice subiect uman poate fi influentat de la distanta, prin manipularea diferitelor plaje hertziale, omul comportandu-se asemeni unui post de radio cu mai multe frecvente: constient: 16-20 hz; subconstient: 7-13 hz si inconstient: 0,5-7 hz.
Experimentele din laboratorul Institutului de Psihoneurologie constau in inducerea starii de hipnoza asupra unui subiect, iar cand acesta era anesteziat bine, vizau modalitatile de influentare ale unor regiuni diferite din creier. Daca pana la declansarea celui de-al Doilea Razboi Mondial, asemenea experimente erau puse in slujba sanatatii si progresului stiintific, imediat dupa inceperea impunerii Noii Ordini Mondiale, precedata de invazia Europei de catre Hitler si apoi de declansarea Razboiului Rece intre URSS si SUA, scopul si obiectivele au fost preluate exclusiv de militari si servicii secrete.  Incepand cu 1948, Institutul de Radiotehnica si Electronica V.A. Kotelnikov al Academiei de Stiinte a URSS a impus studiul potentialului psihicului uman. Miza era creerea unui individ perfect, capabil sa indeplineasca eficient sarcinile militare, dar si obiective cu caracter industrial, social, stiintific. Este vorba despre visul lui Stalin de a construi omul de tip nou, multilateral dezvoltat, microb care l-a inflamat si pe Ceausescu, ultimul stalinist din Europa.
Acest tip de cercetare necoventionala asupra psihicului uman a continuat pana la destramarea URSS, in 1991, cand Comitetul pe Probleme de Stiinta si Tehnologie de pe langa Consiliul Suprem al URSS s-a exprimat impotriva finantarii cercetarilor psihotronice. Dar nu din considerente umaniste sau spirituale ci dintr-un motiv mult mai prozaic: armata si serviciile secrete au ajuns la un nivel de cunoastere cu cel putin doua secole avans fata de societatea civila, si a dorit ca in democratie, populatia sa nu aiba vreodata acces la un asemenea arsenal cognitiv. Daca am stii cu totii aceleasi lucruri unde ar mai fii stapanii si unde sclavii?

Comments